Ortega: Az idő az egyik legfőbb ellenfelünk

Vágólapra másolva!
2012.09.29. 14:43
null
Carlos Ortegának (jobbra) még sok dolga van a veszprémi játékosokkal (Fotó: Mirkó István)
Szombaton a Celje ellen megkezdi szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém, amelyet sokan a négyes döntőbe várnak, de edzője, a spanyol Carlos Ortega egyelőre óvatosan fogalmaz.

 

Csapata összerakásáról és a céljaikról óvatosan fogalmazott Carlos Ortega, akinek a vállára hatalmas teher nehezedik Veszprémben.

„Remek játékosokból áll a keretünk, de még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy a sportág sok egyénisége a BL-ben is kiemelkedő eredményekre képes csapattá érjen – vélekedett a Veszprém spanyol edzője. – Az idő az egyik legfőbb ellenfelünk, miközben mindenki jó játékkal elért győzelmeket, BL-elődöntőt vár. Ez nem is baj, de százalékban nem tudom kifejezni, hol tartunk a csapatépítésben, és csak remélem, hogy karácsony környékére ki fog kristályosodni a Veszprém új, eredményes és látványos stílusa. A Bajnokok Ligájában lépésről lépésre kell haladnunk, egyelőre a továbbjutás a célunk.”

Nem vitás, hogy a Veszprémnek a Kiel és a Madrid elleni csaták lesznek a legnehezebbek a csoportban, de Ortega edző kiemelten fontosnak, nem pedig előre lefutottnak tartja a további három gárda elleni találkozókat is.

„Itthon a németeket és a spanyolokat is nagyon jó lenne megverni, és ellenük idegenben is szeretnénk egy-egy pontot szerezni – tervezgetett. – A többi csoportban is a német és a spanyol csapatok lehetnek a favoritok, de még a korábbinál is szorosabb, drámaibb párharcokra számíthatunk. A négyes döntő mezőnyét nem lehet megtippelni, ám spanyol és német együttes biztosan szerepel majd Kölnben. És talán a Veszprém is.”

A Celje jó erőkből álló gárda – a korábbi szegedi Lékai Máté és Luka Zvizej mellett az utóbbi hónapokban sérülésekkel küzdő Dejan Perics is a szlovénokat erősíti –, Vladan Matics vezetőedzőnek pedig, az említett játékosokhoz hasonlóan, szintén nem lesz idegen a veszprémi légkör.

A Szeged zágrábi mérkőzését beharangozó cikkünket itt olvashatja.
FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MKB Veszprém–Celje (szlovén)
17.00 (tv: Digi Sport 1)
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
CO Zagreb (horvát)–Pick-Szeged
18.30 (tv: Digi Sport 1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik