Női kézilabda-vb: videóban üzent az eltűnt iráni játékos

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 11:32
null
Jelentkezett az eltűnt iráni játékos (Fotó: tv2.dk)
Jelentkezett a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon az iráni válogatottat elhagyó Sagajeg Bapiri. A 30 éves jobbátlövő videoüzenetében elmondta, nem rabolták el, csak a karrierje szempontjából egy másik országban szeretne menedékjogot kérni.

Mint beszámoltunk róla, kedden fedezték fel Bapiri eltűnését, amiről a vb szervezői azonnal értesítették a spanyol rendőrséget. Azóta nem érkezett hír a játékosról, most azonban videóban üzent az érte aggódóknak.

A nevem Sagajeg Bapiri. Úgy döntöttem, hogy elhagyom az iráni válogatottat és menedékjogot kérek egy másik országban. Azért készítettem ezt a videót, hogy mindenkivel tudassam, nincs semmi bajom és biztonságban vagyok. Közölni akartam, hogy nem tűntem el és nem is raboltak el, a családom is biztonságban van Iránban. Azért szeretnék menedékjogért folyamodni, hogy a jövőben jobb lehetőségeim legyenek a sportban.

Az egész eddigi életem a sport körül forgott, sohasem foglalkoztam politikával, nem is tudok róla semmit. Sportoló vagyok, semmi több. Remélem, hogy a nőket nem kezelik másodlagos állampolgárokként a szülőhazámban, és nem kényszerítik olyan dolgokra, amelyeket nem akarnak” – idézte a dán Tv2 Bapiri videoüzenetét.

Az iráni jobbátlövő előtt négy kameruni játékos hagyta ott a válogatottját, róluk azóta sem érkezett hír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik