Női kézilabda: Snelder összességében jó emlékekkel távozik a Fraditól

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 11:12
null
Danick Snelder nem akar negyvenéves koráig játszani (Fotó: Koncz György)
Összességében jó emlékekkel távozik a Ferencváros női kézilabdacsapatától a holland világbajnok Danick Snelder, aki biztosan visszatér kedves budapesti helyszíneire.

Noha szerződése június 30-ig az FTC-hez köti Danick Sneldert, a holland játékos már múlt csütörtökön elköszönt klubjától, hiszen ekkor tartották a zöld-fehérek évzáróját. A beálló négy évet töltött a fővárosi klubban, amely búcsúzóul kedves ajándékkal lepte meg, illetve a társaktól is kapott emléket – és persze átvitt értelemben sem üres kézzel távozott.

NÉVJEGY: DANICK SNELDER
Született: 1990. május 22., Pijnacker (Hollandia)
Magasság: 178 cm
Posztja: beálló
Válogatottsága/góljai: 174/416
Klubjai: Oliveo Pijnacker (holland, 1995–2005), Omni SV Hellas Den Haag (holland, 2005–2010), Thüringer HC (német, 2010–2016), FTC-Rail Cargo Hungaria (2016–2020), Siófok KC (2020–)
Kiemelkedő eredményei: világbajnok (2019), vb-2. (2015), vb-3. (2017), Eb-2. (2016), olimpiai 4. (2016), 6x német bajnok (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016), 2x Német Kupa-győztes (2011, 2013), Magyar Kupa-győztes (2017)

„Különleges négy évet zártam le, örülök, hogy a koronavírus-járvány után volt lehetőségünk találkozni és személyesen elköszönni egymástól – fogalmazott a beálló, aki éppen új állomáshelye, Siófok felé vezetett, amikor elértük. – Összességében jó emlékekkel távozom. Négy éve azért igazoltam ide, hogy új kultúrát, új nyelvet ismerjek meg, tanuljak magamról és a kézilabdáról, és mindez megvalósult.”

Mint mondja, az első két év szakmailag csupa jó élményt hozott, rögvest az első évben, 2017-ben Magyar Kupát nyert a csapattal. Bizonyos szempontból persze sok kihívással nézett szembe, hiszen meg kellett tanulnia magyarul. Korábban ahhoz szokott, hogy az edzők valamivel jobban alapoznak a játékosok véleményére, ám ahogyan elsajátította a nyelvet, sokkal jobban meg tudta értetni magát, és figyeltek is a visszajelzéseire.

A harmadik esztendő már nehézkesebben alakult, 2018 decemberében porckorongsérvvel műtötték. A sérv akkor már annyira nyomta az ideggyököt, hogy az a lábába sugárzó fájdalmat okozott, csak 2019 májusában tért vissza a pályára.

„Az utolsó év furcsára sikeredett, hiszen egyrészt egy idő után tudtam, hogy elhagyom a klubot, másrészt a koronavírus-járvány is rányomta a bélyegét az idényre” – így a 30 éves beálló, aki december-január környékén döntötte el, hogy távozik, mivel más elképzelése volt a jövőről, mint a klubnak.

Sokat gondolkodott, hol és hogyan folytassa pályafutását, a porckorongműtét és a hosszabb kihagyás miatt megtanulta, muszáj a fizikai állapotára figyelnie: „Vigyáznom kell a testemre, hiszen sok minden mást is szeretek a kézilabdán kívül. A siófokiak szerettek volna átigazolni, tetszettek a terveik és maga a csapat is. Logikus döntés volt Magyarországon maradni, hiszen minden lehetőség adva van itt a játékhoz.”

Nem akar negyvenéves koráig játszani, ezért egyelőre az elkövetkező két esztendőre koncentrál – ennyi időre szól a szerződése a Siófokkal.

„Szeretném élvezni a játékot és új impulzusokat szerezni – jegyezte meg Danick Snelder. – Most nemzetközibb környezetbe kerülök, de nem tartok tőle, hiszen bár jól tudok magyarul, az angolt is használhatom. A budapesti pezsgés után biztos furcsa lesz a siófoki nyugalom, bár nyáron pont nem csendes az üdülőváros. Hiányozni fognak a megszokott kedves fővárosi helyszíneim, ahová biztos sokszor visszatérek.”

A feladatai immár a Balaton-parthoz kötik. A mögöttünk hagyott, a koronavírus-járvány miatt csonkává váló idényben a Siófok versenyképes volt, legyőzte a Ferencvárost, sőt hazai pályán a Győrt is felülmúlta, pedig a Rába-partiak azelőtt 2017 októberében szenvedtek vereséget tétmérkőzésen. Igaz, a hazai szövetség döntése nyomán a legutóbbi teljes idény végeredménye számít az európai kupaindulás meghatározásakor, így a BL-ben alanyi jogon a Győr, szabadkártyával a Ferencváros indul.

„Ugyanilyen idényre számítok – vázolta gondolatait a holland beálló. – Bárkit legyőzhetünk a Siófokkal, de sokan minket akarnak legyőzni, szoros az élmezőny.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik