Női kézilabda: Rettenetesen fájdalmas volt – Oftedal

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 11:01
null
Stine Bredal Oftedalt ölben vitték le, miután lábsérülést szenvedett
Az első vizsgálatok szerint nem szenvedett súlyos sérülést Stine Oftedal, de a Győr norvég irányítójának játéka kérdéses a női kézilabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében.

 

Azért Győrben most aligha bánják, hogy nincs még egy harmadik válogatott mérkőzés is a közeljövőben.

Elvégre a csapat játékosai közül előbb múlt héten Tomori Zsuzsannának szakadt el a térdszalagja egy fault utáni leérkezésnél a Magyarország–Hollandia Európa-bajnoki selejtezőn (az átlövőt hétfőn már meg is műtötték), majd vasárnap folytatódott a sorscsapások sorozata. A Norvégia–Horvátország találkozó első félidejének végén ugyanis az ETO norvég irányítója, Stine Bredal Oftedal tört át a védőfalon, majd fogott talajt nagyon szerencsétlenül, és fakadt azonnal sírva a bokáját fájlalva. A válogatott csapatkapitányát ölben kellett levinni a pályáról, és először úgy látszott, súlyos sérülést szenvedhetett.

Utóbb azonban kiderült, hogy az ijedtség nagyobb volt, mint maga a baj: a vasárnap késő este elvégzett első vizsgálatok szerint Oftedalnak csak erősen megrándult a bokája, törésről vagy szakadásról nincs szó szerencsére.

„Az én hibám volt – mondta a Norvég Kézilabda-szövetségnek az irányító, akire kedden még további vizsgálatok várnak. – Túl hamar fogtam talajt. Az ilyen rándulás mindig rettenetesen fájdalmas, most is az volt, de nagyon örülök, hogy a röntgen nem mutatott ki ennél nagyobb bajt. Azt még nem tudom, mikor térhetek vissza a pályára, napról napra látjuk majd, milyen állapotban vagyok.”

A győrieknek legalább ennyi örömük lehet a szerencsétlenségben, az azonban egyáltalán nem biztos, hogy Oftedal már a hétvégén pályára léphet a Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyben az ETO szombaton a Ferencvárossal találkozik, majd vasárnap is vár rá egy mérkőzés. És az is kérdés, van-e értelme egyáltalán a szezonban néhány hetet combsérülés miatt már kihagyó Oftedal játékát kockáztatni a Győr számára talán legkevésbé fontos versenysorozatban, amikor egy héttel később már a Bajnokok Ligája negyeddöntője következik a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen, május elején pedig előbb jön a de facto bajnoki döntőnek számító Győr–FTC meccs a K&H Ligában, majd a BL final fourja.

Más kérdés, hogy az ugyancsak térdszalagszakadást szenvedő Nora Mörköt és Tomorit nélkülöző ETO hogyan állhat fel Oftedal nélkül. A belső posztokon egyelőre a holland Nycke Groot és az Érdtől télen elhozott Mireya González mondható egészségesnek (na meg Görbicz Anita, aki egyes hírek szerint szintén bevethető irányítóként), valamint a kéztörése után nemrég visszatérő Eduarda Amorim és a másfél héttel ezelőtti, Dunaújváros elleni bajnokit még kisebb sérülés miatt kihagyó, de azóta a dán válogatottban két mérkőzésen is pályára lépő Anne Mette Hansen is bevethető. Ám hogy Oftedal sérülése ettől még nem jött jókor az ETO-nak, az is biztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik