Női kézi NB I: Bulath Anita megsérült, hetekig nem játszhat

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 11:09
null
Bulath Anita megsérült, hetekig nem játszhat (Fotó: DKKA)
Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda NB I 1. fordulójában a Dunaújváros 24–23-ra nyert a Szombathely ellen. A győzelem vezéráldozattal járt: Bulath Anitának elszakadt a térdszalagja, de a baleset még így is szerencsés kimenetelűnek mondható.

 

A DKKA közleménye szerint a Szombathely ellen hét gólt szerző Bulath Anita hét perccel a mérkőzés vége előtt sérült meg, és csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

„Nagyon fájt, de mivel rá tudtam állni, azt gondoltam, mindjárt visszamegyek. Ám amikor beléptem a pályára, éreztem, hogy instabil a térdem. Kimozdult oldalirányba. Akkor már biztos voltam benne, hogy valami elszakadt. Igaz, rosszabb is történhetett volna. Az oldalszalag szakadt el, amit nem kell műteni. Az összes többit kellene, úgyhogy ez szerencse a szerencsétlenségben, és az is, hogy nem szakadt le vele a porc is” – mondta az orvosi vizsgálatok után Bulath Anita.

A 106-szoros válogatott kézilabdázót azonban így is hetekre nélkülöznie kell a Dunaújvárosnak.

„Három hétig pihentetnem kell a lábam, lábgépet kell hordanom, ami stabilan tartja és nem hajlíthatom be. Azután kezdődik a rehabilitáció, erősítés. Reményeim szerint öt, legkésőbb hat hét múlva már játszhatok. Akkor ott, a pályán az futott végig az agyamon, hogy ha tényleg szétszakadt a térdem, akkor ennek az idénynek vége és ezzel a pályafutásomnak is. Ehhez képest jó hír, hogy néhány hét múlva már újra játszhatok.”

„Van persze alternatíva. Megint egy új helyzethez kell alkalmazkodunk, de nem szabad siránkoznunk, mert akkor biztos, hogy nem fog sikerülni. Megint mindenkinek egy picit többet kell beletennie és akkor szépen lehet pótolni Anita teljesítményét is. A rutin helyett most a fiatalos lendületre alapozunk” – fogalmazott a kialakult helyzettel kapcsolatban Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője.

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KASZOMBATHELYI KKA24–23(12–15)
Rácalmás,zárt kapuk mögött.Vezette:Hantos D., Rózsahegyi B
DUNAÚJVÁROS:
WÉNINGER – Horváth G.1,Barján, Szalai B.2,Nick3,BULATH7,KAZAI5. Csere:HLOGYIK (kapus), Jovovity, Dabevszka, Román4 (4),Ferenczy1,Krupják-Molnár, Schatzl Natalie1.Edző:Vágó Attila
SZOMBATHELY:K. Tomasevics – Orbán1,M. Agbaba2,Pődör R.1,GORILSZKA8 (1),BANDELIER3,WALD5. Csere:CSAPÓ KINCSŐ (kapus), Horváth P.2,Mayer Sz.1,Virág N., Pődör B.Edző:Marosán György
Az eredmény alakulása. 7. perc:2–4.25. p.:10–11.33. p:12–17.45. p.:16–19.52. p.:20–20.59. p.:24–22
Kiállítások:2, ill. 12 perc
Hétméteresek:4/4, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Vágó Attila:– Kijött a munkánk eredménye, erőnléttel jól bírtuk a végjátékot, felőröltük ellenfelünket. Helyén volt a lányok szíve.
Marosán György:– Elégedett vagyok a lányokkal, sajnálom, ami a mérkőzésen történt. Mi megpróbálunk továbbra is hinni a munkában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik