Női kézilabda: Konkoly Csaba bánja, hogy nem lett kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 11:17
Konkoly Csaba megkezdte a munkát a német TuS Metzingennél – a kézilabdaedző az első benyomásai mellett a 2009-es BL-döntő keserű emlékéről is beszélt a Kisalföldnek.

„Maradhattam volna Magyarországon, de a német csapatnál éreztem, hogy valóban engem akarnak, s nem volt ellenemre, hogy kipróbáljam magam külföldön” – idézi a kisalfold.hu Konkoly Csabát, aki még a télen írta alá vezetőedzői szerződését a Bundesliga legutóbbi kiírásában bronzérmes, az EHF-kupában induló TuS Metzingennél.kisalfold.hu Konkoly Csabát, aki még a télen írta alá vezetőedzői szerződését a Bundesliga legutóbbi kiírásában bronzérmes, az EHF-kupában induló TuS Metzingennél.

A klubot több éve a magyar Rott Ferenc és felesége, Edina irányítja; a legutóbbi idényben három magyar játékos erősítette, de közülük csak a volt győri Temes Bernadett marad; Balogh Barbara gyermekvállalás előtt áll, illetve az utánpótlásban dolgozik, míg Lengyel Edit távozik.

„Harmadik számú kapusnak szeretném megszerezni Lakó Barbarát, ő, ha minden jól alakul, a jövő héten csatlakozik hozzánk” – mondta az ETO korábbi edzője, akire a vezetőedzői feladatok ellátása mellett az utánpótlás megreformálásában is számítanak új klubjánál.

„Izgatott ez a feladat, hiszen aki ismer, tudja, az utánpótlás mindig is a szívem csücske volt. Mondhatni, én is onnan nőttem ki, s ha már Győrben nem kellettem, akkor legalább az ott megszerzett tudást, tapasztalatot máshol kamatoztathatom.”

A beszélgetés során szóba került a 2009-es BL-döntő, amelyben vezetőedzőként nem tudta diadalra vezetni a Győri ETO-t a dán Viborg ellen.

„Nem az fáj a legjobban, hogy elveszítettük azt a finálét, hanem az, hogy ezt sokan úgy éreztetik velem, mekkora kudarc volt. Miközben hiányzott Bradeanu, Görbicz, a keret tele volt fiatalokkal. Azon is elgondolkodtam, nem kellett volna-e elvállalnom a szövetségi kapitányi feladatot, amikor erre lett volna lehetőségem. Akkor valahogyan próbáltam kihátrálni a feladat elől, mai eszemmel már máshogy cselekednék” – idézte fel a múltat a szakember, aki bízik abban, hogy az új impulzusok segítségével sikerül a harmadik helynél magasabban végeznie csapatával. Ehhez egy szokatlan kihívást is kezelnie kell.

„Gyakorlatilag a fél csapat, a tizennyolcas keretből kilenc játékos munka mellett kézilabdázik. Ilyennel a pályafutásom során nem találkoztam, de biztosan megbirkózom majd a feladattal, ettől nem tartok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik