Női kézilabda: jól halad a kalapozással, ismét megmenekülhet a Larvik

Vágólapra másolva!
2018.04.28. 14:38
null
Ismét megmenekülhet a Larvik (Fotó: Östlands-Posten)
Három évvel egyszer már meglegyintette a csőd szele a Larvik női kézilabdacsapatát, amely tavaly is átélt egy kisebb pénzügyi hullámvölgyet. Most ismét bajban van a norvég sztárcsapat, de lapértesülések szerint a hárommillió korona (93 millió forint) hiányból 2.2 milliót (68 millió forintot) már sikerült összekalapoznia.

 

 

2015 elején a klub ötmilliós koronás hiánnyal küszködött, de végül megmenekült, tavaly kétmillió koronát kellett előteremtenie, de azt a feladatot is megoldotta.

A problémák miatt azonban szép lassan elfogyott a csapat, az igazán nagy sztárok távoztak. Csak tavaly nyáron hagyta el a klubot Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Sanna Solberg, Sandra Toft és Alina Wojtas, míg Gro Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang és Anja Hammerseng-Edin visszavonult.

Ilyen előzmények után az alapszakaszban a Vipers utáni második hely nagyszerű eredménynek számít. Az anyagi helyzet azonban továbbra sem rózsás, ezúttal május 9-ig kell előteremteni hárommillió norvég koronát a folytatáshoz.

Ahhoz, hogy betömje ezt a lyukat, a klub a hét közepén adománygyűjtő kampányt indított (még a játékosok is telefont ragadtak, hogy segítséget kérjenek), amely nagy sikert hozott. Az Östlands-Posten információja szerint már több mint 2,2 millió koronát sikerült összeszedni.

„Fantasztikus, az emberek jó szándéka lenyűgöző.Reménykedem abban, hogy elérjük célunkat” – nyilatkozta Cathrine Svendsen, az igazgatótanács elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik