Női kézilabda El: a döntőre túlságosan elfáradt a Siófok

Vágólapra másolva!
2021.05.11. 11:00
null
Gnonsiane Niombla is megszenvedett a nantes-iakkal (Fotó: Imago Images)
Ezüstéremmel tért haza az Európa-liga négyes döntőjéről a Siófok KC, amely a fináléban a francia Nantes-tól kapott ki. Az ok egyértelmű: nem volt elég friss a társaság az aranycsata során.

 

A legbelső félelem.

Nyilván minden siófokiban ott motoszkált a szombati, Ikast elleni hosszabbításban megnyert elődöntő után, hogy vasárnap újra nagy feladat, történetesen a döntő előtt áll a csapat, a Nantes ráadásul könnyebben is jutott tovább a házigazda Nagybánya ellen, és még csaknem három órával többet is pihenhetett.

A mérleg másik serpenyőjébe viszont a siófokiak nagyobb nemzetközi rutinja, vélt minőségbeli fölénye került, így a többség a Balaton-partiakat tartotta esélyesebbnek.

A végkifejletet ismerjük, a francia csapat nem adott esélyt a címvédőnek, és 36–31-re nyert, elhódítva ezzel az először Európa-liga néven kiírt trófeát, amely az EHF-kupa jogutódja.

„Szívből gratulálok a lányoknak, mert ezen a hétvégén nagy akarással, roppant motiváltan és csapatként küzdöttek  – értékelt a döntő után Zdravko Zovko, a Siófok mestere. – Szerettük volna megszerezni a trófeát, ám most nem sikerült. A négyes döntő előtt mindössze három napot tudtunk együtt edzeni – kihoztuk magunkból a maximumot. Szombaton a második elődöntőt játszottuk, ráadásul hosszabbítás is volt... Ez rengeteget kivett belőlünk, ilyen edzettségi állapotban kevés időnk maradt a regenerálódásra. A döntőben már nem voltak frissek a lábak, és fejben sem tudtuk lekövetni a Nantes remek, kimondottan gyors játékát. A második számú kupasorozat átszervezése jól sikerült, az Európa-liga sokkal színvonalasabb lett, mint amilyen a jogelődje volt.”

Amikor a horvát szakember a kevés közös edzésről beszélt, a korábban sérülésekkel küzdő játékosok visszatérésére gondolt, akik heteket hagytak ki, és a szombati elődöntő volt az első bevetésük téthelyzetben. Tamara Horacek sem volt csúcsformában, de a küzdőszellemére egyáltalán nem lehetett panasz.

„Nagyon fájó elveszíteni egy finálét, jelenleg mérhetetlen szomorúságot érzek – mondta a horvát születésű francia átlövő.  – A szombati elődöntő sokat kivett belőlünk, nem tudtunk megfelelően regenerálódni. Sajnos az elmúlt másfél hónapban sok problémával küzdöttünk, keveset tudtunk együtt edzeni, és ez most megmutatkozott. Mindent megtettünk, olyan atmoszférát és csapategységet teremtettünk, amilyet az elmúlt kilenc hónap alatt még nem éreztem Siófokon. Erre lehet építeni a jövőben, most mégis csalódott vagyok.”

Az építkezés kifejezés tökéletesen illik a siófokiak helyzetéhez, hiszen hónapok óta tudni lehet, hogy alaposan átalakul a keretük, amelyet a nyártól már Danyi Gábor irányít. Jelenleg viszont nehéz megmondani, a jövő csapata képes lesz-e hasonló nemzetközi sikerekre, mint a jelenlegi garnitúra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik