Női kézilabda: Brestbe szerződik az Érd francia balszélsője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 08:34
null
Coralie Lassource két év után távozik Érdről (Fotó: Micheller Szilvia)
Két év után távozik az Érd női kézilabdacsapatából Coralie Lassource, a 26 éves balszélső a nyártól a Brestben folytatja pályafutását.

 

Már a 2019–2020-as idényre készül a Brest női kézilabdacsapata, amely egy hete megállapodott a Nantes világ- és Európa-bajnok balátlövőjével, Kalidiatou Niakatével, kedden pedig bejelentette, hogy szerződtette az Érd 26 éves balszélsőjét, Coralie Lassource-t.

A játékos 2017-ben az Issy Paris-ból igazolt Magyarországra, ahol 2017–2018-ban 32 tétmérkőzésen 60 gólt szerzett, a jelenleg is zajló idényben pedig 11 meccsen 28-szor volt eredményes. A francia válogatottban húsz alkalommal lépett pályára, de a 2016-os olimpiai felkészülés óta nem hívták meg a keretbe.

„Egy ambiciózus klubba akartam visszatérni Franciaországba, az, hogy éppen a Bresthez igazolhattam, örömmel tölt el. Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy elérje a céljait, hogy eljusson a Bajnokok Ligájába, mert az az álmunk, hogy ott legyünk” – nyilatkozta Lassource aBrest honlapján.

Hozzátette, hogy nagyon hasznos volt számára az NB I-ben játszani, mert ugyan a Győr és a Fradi kiemelkedik a mezőnyből, a többi csapat ellen az utolsó percig küzdeni kell. Franciaországból ugyanakkor olyan emlékei vannak, hogy a gyengébb csapatokkal szemben nem volt szükség mindig teljes erőkifejtésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik