Női kézi: a német élvonalban folytatja a fiatal magyar átlövő

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 19:00
null
Albek Anna nyártól a német élvonalbeli TuS Metzingenben folytatja (Fotó: Török Attila)
A TuS Metzingen női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy – két másik érkező mellett – szerződtette a tavaly nyáron a magyar junior kézilabda-válogatottal Európa-bajnoki címet szerző jobbátlövőt, Albek Annát.

 

2019 nyarán a győri U19-es kézilabda Európa-bajnokságot a magyar juniorválogatott hibátlan mérleggel nyerte meg, a sikerben jelentős szerepet játszott a társaság egyetlen igazi balkezes lövője és egyben legmagasabb tagja, Albek Anna.

Albek 2016 óta Ausztriában, Grazban légióskodott, idén nyártól viszont a 14 csapatos német élvonalbeli bajnokságban jelenleg az ötödik helyen álló TuS Metzingenben folytatja a pályafutását.

„Eggyel előrébb szeretnék lépni, és fejleszteni magam a TuS Metzingennél. Itt bíznak a fiatalokban, és ez nagyon fontos nekem. A körülmények alkalmasak ahhoz, hogy fejlődjek. Minél előbb be akarok kerülni a csapatba, hogy meg tudjam mutatni, mire vagyok képes. Természetesen boldog leszek, ha nyerünk egy vagy két trófeát” – idézi Albek Annát a TuS Metzingen hivatalos honlapja.

A német csapat többek között azt is bejelentette, hogy meghosszabbította edzője, a Pécsen született Rott Edina szerződését, valamint arról is beszámolt, hogy az együttestől nyáron távozik a magyar-osztrák kettős állampolgárságú, osztrák válogatott irányító-átlövő, Kovács Patrícia.

Unsere drei Neuzugänge für die Saison 2020/2021: @siljebrons, @annaalbek60 & @brittvdbaan_ Herzlich Willkommen in der TUSSIES-Familie #tussies #transfers #neuzugänge #pink #handball #bundesliga

231 Likes, 1 Comments - TusSies Metzingen (@tussiesmetzingen) on Instagram: "Unsere drei Neuzugänge für die Saison 2020/2021: @siljebrons, @annaalbek60 & @brittvdbaan_..."



soon @tussiesmetzingen

68 Likes, 4 Comments - Albek Anna (@annaalbek60) on Instagram: "soon @tussiesmetzingen"



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik