Női kézi: Velük teljesen más lett volna az Eb – Pálinger

Vágólapra másolva!
2016.12.14. 10:01
null
Norvégia ellen összekapta magát a magyar válogatott (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) alelnöke volt a DIGI Sport Reggeli Start című szerdai műsorának egyik vendége. A 254-szeres magyar válogatott játékos az Európa-bajnokság eddigi mérkőzéseiről, az elvárásokról, valamint a nemzeti csapat és Kim Rasmussen jövőjéről is beszélt.

„A norvégok elleni meccs összességében pozitívabb volt, mint az eddigiek. Sokkal fegyelmezettebben játszott a csapat, a Kim Rasmussen szövetségi kapitány által mérkőzés előtt kitűzött célokat megvalósították a lányok. Meg kell ragadni a pozitívumokat, és azokból építkezni” – kezdte értékelését Pálinger Katalin a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A korábbi kiváló kapus a Magyar Kézilabda-szövetség előzetes elvárásairól is beszélt, külön kiemelve, hogy a rengeteg sérült nagyban megnehezítette a szövetségi kapitány munkáját.

„Az Eb-re a nagyon sok hiányzó tudatában utazott el az együttes, ezért nem volt konkrét elvárása a szövetségnek. Nyilván a csoportból való továbbjutást kitűztük célul, ezt teljesítettük is, még ha nem is úgy, ahogy eredetileg terveztük. A cseheket meg kellett volna verni, ami azonban igazán fájó, az a román meccs, amelyen nagyon simán kikaptunk. Ez főleg annak tudatában fájó, hogy két héttel előtte viszonylag sima találkozón elvertük a románokat. Mindazonáltal meg kell jegyeznem, hogy a csapatból hiányzik öt meghatározó játékos, és akkor még nem beszéltem arról a négyről, akik a csere lehetőségét biztosították volna. Velük teljesen más lett volna az Európa-bajnokság.”

A magyar válogatott a középdöntő záró fordulójában az olimpiai címvédő Oroszország ellen lép pályára. Pálinger reméli, hogy sikerül szépen lezárni a kontinensviadalt.

„Bízom abban, hogy a lányok a végső erejüket kitéve a pályára ma esetleg pontot tudnak szerezni az oroszok ellen, egyúttal úgy tudják lezárni az Európa-bajnokságot, hogy tanulságos és hasznos volt.”

Az MKSZ alelnöke elárulta, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehetett nagy elvárásokat támasztani a csapattal szemben, de hozzátette, hogy jövőre már szeretnék látni a fejlődés jeleit.

„A kinti visszajelzések alapján a lányok megtalálták a közös hangot Kim Rasmussennel, nyilván a háromhetes felkészülés nem elegendő arra, hogy megismerjék minden szempontból egymást, így ez az Eb hatalmas tapasztalat mindkét félnek. A torna előtt már elmondtuk, hogy négy évben gondolkodunk a szövetségi kapitány kérdésében. A stábját felállítottuk, de azt senki nem várhatta, hogy itt két-három hét alatt csodát lehet tenni. Vissza kell menni az alapokig, az erőnléti edzéseket átalakítani, külön egyénileg specifikus programokat kiadni a lányoknak, tehát nagyon hosszú folyamat ez. Jövőre már szeretnénk ennek a komolyabb jeleit látni, ám igazából ez a csapat két év múlva lesz kész.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik