Női kézi-vb: Martín örül, hogy a mieink is odaértek, de még nem gondol a selejtezőre

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.12.15. 12:54
null
Ambros Martín nagy álma vált valóra az éremmel (Fotó: Kovács Anikó)
Mint beszámoltunk róla, Oroszországé lett a bronzérem a Japánban rendezett női kézilabda-világbajnokságon, ezzel az is eldőlt, hogy Ambros Martín együttese is ellenfelünk lesz az olimpiai selejtezőtornán. A korábbi győri edző örömét fejezte ki, hogy a mieink is odaértek, ugyanakkor még nem gondol a jövő márciusi kvalifikációra. Egyelőre ki akarja élvezni a harmadik helyet, amivel élete egyik álma teljesült.

A 33–28-ra megnyert mérkőzés után az oroszokat irányító Ambros Martín megérdemelt sikerről beszélt, és játékosai erőfeszítését emelte ki.

Az elődöntőben sem játszottunk rosszul, de az akkor kevés volt a hollandok ellen. Az elsődleges cél, az aranyérem ugyan nem jött össze, de a bronz is szépen csillog, főleg ha Norvégia az ellenfél. Ma a sport valamit visszaadott abból, amit az elődöntőben elvett tőlünk, még ha ezek a játékosok meg is érdemelték volna, hogy az aranyért küzdjenek. Életem egyik álma valósult meg azzal, hogy edzőként érmet nyertem nagy világversenyen – jelentette ki Martín a sajtótájékoztatón, majd kérdésre válaszolva újra kitért a WADA által Oroszországra kiszabott szankcióra is.

VÉLEMÉNYEK

Anna Szeny, az orosz válogatott balátlövője: „Számomra ez rendben van – reagált a selejtezős ellenfelekre. – Nem gondolkodom ennyire előre, most csak az jár a fejemben, hogy hazamenjek a szeretteimhez, mert egy hónapja nem láttam őket.”

Anna Vjahireva, az orosz válogatott jobbátlövője: „Nem volt könnyű felállni az elődöntő csalódása után, büszke vagyok a csapatomra, hogy sikerült túltennie magát rajta, és megnyertük a bronzérmet. Nehezen találom a szavakat. A magyar is jó csapat, még túl korai arról beszélni, mi lesz márciusban.”

Extra motivációt is jelentett a számunkra. Mivel a vébéről nem tudtunk közvetlenül kijutni Tokióba, márciusban mindent meg fogunk tenni érte. Ha sikerül a kvalifikáció, és bizonyítjuk, hogy tiszták vagyunk, senki nem tarthat minket vissza a részvételtől. Aki doppingol, annak természetesen bűnhődnie kell, de nem azoknak, akik ártatlanok.”

A spanyol szakembert megkérdeztük a selejtezőről is, amelyben a magyar válogatott mellett Szerbiával és Kínával kell megküzdenie az oroszoknak a továbbjutásért. „Még nem gondolok a selejtezőre, most csak szeretnénk örülni az éremnek. Boldog vagyok, hogy a magyarok is eljutottak a tornára. Természetesen nehéz lesz, mert három európai csapat van a csoportban, de meglátjuk, hogy ki, milyen formában lesz márciusban. Addig még sok meccse lesz a csapatoknak, például a Rosztovra és a Ferencvárosra is kemény menetelés vár a Bajnokok Ligája középdöntőjében.”

Martín végezetül szólt a japán rendezőkhöz is: „Köszönjük a vendéglátást. Semmi nem hiányzott, szívesen maradtam volna hosszabban is. Remélem, erre júliusban fog sor kerülni.”

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
BRONZMÉRKŐZÉS
Norvégia–Oroszország 28–33
(15–18)
Ld: Arntzen 7, Oftedal 7, ill. Vjahireva 9

KÉSŐBB
DÖNTŐ

Spanyolország–Hollandia 30–29 (16–13)

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA
1. CSOPORT

A vb 2. helyezettje: Spanyolország
A vb 7. helyezettje:Svédország
A világbajnokság 3. legjobb kontinensének (Afrika) képviselője:Szenegál
A világbajnokság 4. legjobb kontinensének (Amerika) képviselője:Argentína

2. CSOPORT
A vb 3. helyezettjeOroszország
A vb 6. helyezettje:Szerbia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 1. képviselője:Kína
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 2. képviselője:MAGYARORSZÁG

3. CSOPORT
A vb 4. helyezettjeNorvégia
A vb 5. helyezettje:Montenegró
A világbajnokság legjobb kontinensének (Európa) 1. képviselője:Románia
A világbajnokság 2. legjobb kontinensének (Ázsia) 2. képviselője:Észak-Korea

A VB VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia Hollandia (Lois Abbingh, Delaila Amega, Debbie Bont, Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Laura van der Heijden, Dione Housheer, Jessy Kramer, Angela Malestein, Larissa Nüsser, Estavana Polman, Martine Smeets, Inger Smits, Danick Snelder, Tess Wester, Bo van Wetering. Szövetségi kapitány: Emmanuel Mayonnade)
2. Spanyolország
3. Oroszország
4. Norvégia
5. Montenegró
6. Szerbia
7. Svédország
8. Németország
9. Dánia
10. Japán
11. Dél-Korea
12. Románia
13. Franciaország
14. MAGYARORSZÁG (Bíró Blanka, Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Kiss Éva, Kiss Nikoletta, Klujber Katrin, Kovács Anna, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Schatzl Nadine, Szabó Laura, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, Tóvizi Petra, Triffa Ágnes, Vámos Petra. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen)
15. Angola
16. Argentína
17. Brazília
18. Szenegál
19. Szlovénia
20. Kongói DK
21. Kuba
22. Kazahsztán
23. Kína
24. Ausztrália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik