Női kézi: Tomori Zsuzsa egy hónapon belül bevethető lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 16:06
null
A győri csapat (Fotó: gyorietokc.hu)
A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor volt a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorának vendége. Beszélt az elmúlt pár hónapról, a nehézségekről, az esélyekről, és a szezon hátralévő részével kapcsolatos várakozásokról. Yvette Broch vélhetően nem tér vissza a szezonban, Tomori Zsuzsa viszont bevethető lesz 3 hét vagy 1 hónap múlva, Görbicz Anita pedig a BL-ben is fog irányítót játszani.

 

Danyi Gábor nyáron váltotta Ambros Martínt a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztján. Az eddig lejátszott 11 meccsén veretlen a csapatával, háromszor nyert a BL-ben, nyolcszor a bajnokságban.

„Elindultunk egy úton, egy kicsit másfajta úton. Ez egy nagyon speciális helyzet, mert egy BL-győztesnél más úton elindulni magában hordja a minimális kritikai észrevételek tömkelegét, és most finoman fogalmaztam. Nagyon fontos, hogy lezárult egy kör a BL-ből és a bajnokság egyharmada, ott vagyunk, ahol vagyunk. De a legfontosabb, hogy kezeljük helyén a dolgokat, higgadtan” – mondta az első 2-3 hónap tapasztalatairól a Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában.

„Yvette visszatérése sajnos annyira bizonytalan, hogy egyelőre nem tudok ezzel számolni a közeljövőben. Nagyon várjuk vissza, de azt tudomásul kell vennünk, hogy májusban edzett utoljára, és mindannyian tudjuk, hogy ez nem úgy van, hogy csak úgy hipp-hopp visszaáll” – válaszolta Dányi arra a kérdésre, hogy a csapat kiváló holland beállója, Yvette Broch visszatérhet-e ebben a szezonban.

„Görbicz Anita egyszerűen olyan fantasztikus, olyan kvalitásokkal rendelkezik, hogy amit ő tud szélen, a lövő repertoárja adva van, azt sok szélső sem tudja. De vele edzésen nem kell gyakoroltatni a dolgokat, mert a kisujjából kirázza. Amikor beállítom középre vagy kettesbe, mert nálunk teljes átmenet van a belső posztokon, akkor ott lubickol. Most már kicsit kevesebbet, de biztosan szerephez fog jutni középen nem csak bajnokin, de a BL-ben is” – fogalmazott a vezetőedző, aki elmondta azt is, hogy Tomori Zsuzsa 3-4 négy héten belül pályára léphet.

„Zsuzsa jobban játssza a jobb kettőt, mint a bal kettőt, és ezért is nagyon várjuk úgy 3 hét vagy 1 hónap múlva” – zárul a beszélgetés, amely teljes egészében ide kattintva elolvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik