Női kézi: Tadici már áprilisban tudta, Martín ezt fogja tenni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 17:10
null
Ambros Martín (középen) egyeztet <br />az orosz szövetség képviselőivel
Gheorghe Tadici-ot nem lepte meg, hogy Ambros Martín távozott a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, majd nem sokkal később átvette az orosz nemzeti együttes irányítását, míg Jan Pytlick szerint az orosz csapat jobb lesz Jevgenyij Trefilov nélkül.

Mint beszámoltunk róla, Trefilov egészségi okokból nem folytatja a munkát az orosz válogatottnál, a helyét a Rosztov-Dont irányító Ambros Martín vette át. A korábban a Győri ETO-val négy BL-győzelmet elérő spanyol szakember májusban azzal indokolta a román kispadról való távozását, hogy az nem összeegyeztethető a Rosztov-Donnál meglevő feladataival. Nem telt el sok idő, és újabb szövetségi kapitányi megbízatást kapott Martín, ezúttal az olimpiai bajnok oroszokat irányíthatja, ezzel kapcsolatban a jelek szerint nem merült fel hasonló probléma.

Gheorghe Tadici-ot nem érte váratlanul a lépés, ő ezt már áprilisban megmondta: „A technikai bizottság áprilisi ülésén már kijelentettem, hogy júniusban már nem fog Bukarestbe jönni, és a távozását az motiválja, hogy átvegye az orosz válogatottat, amelyben nyolc-kilenc játékos van a klubjából. Míg Romániában a másodosztályból is be kellett hívnia játékosokat, addig Oroszországban gyakorlatilag kész csapata van.”

Érdekesség, hogy a román és az orosz válogatott könnyen összefuthat egymással a decemberi világbajnokság középdöntőjében.

A Nycke Grootot is a keretében tudó Odense vezetőedzője, a korábbi dán kapitány Jan Pytlick szerint az orosz válogatott jobb lesz Trefilov nélkül.

„Vannak játékosok, akik szerintem világklasszisok, de semmit nem hozott ki belőlük, egyszerűen azért, mert túlságosan kemény a stílusa. Martín minden kétséget kizáróan jól illik az orosz válogatott játékához, így szerintem a csapat jobban fog teljesíteni az új kapitánnyal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik