Női kézi: sztárok pótolhatják Lekicséket a Győri ETO-nál?

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 18:47
Mint korábban beszámoltunk róla, befejeződtek a tárgyalások a lejáró szerződésű játékosokkal a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatával, amelyek eredményeképpen eldőlt, hogy idény végén távozik a szerb Andrea Lekics és a montenegrói Jovanka Radicsevics. A Kisalföld cikkében azt taglalja, kik jöhetnek szóba a pótlásnál: újabb sztárok érkezése várható?

A cikk kiemeli, limitált azon játékosok száma, akik valóban erősítést jelenthetnek Győrben, mint ahogy az őket megfizetni képes tehetős európai klubok száma sem nagy. A helyzetet nem könnyíti, hogy a szóba jöhető klasszisok gyakran túlzott anyagi igényekkel állhatnak elő.

A jobbszélső posztján a maradó Orbán Adrienn mellett erősítést jelenthetne az elmúlt év legjobbjának megválasztott brazil Alexandra do Nascimento, azonban a kiváló játékos a hírek szerint jól érzi magát a Hypóban. A veszprémi Kokas Viktória és Hosszu Boglárka egyelőre biztosan nem jelent még megoldást.

A belső posztokon „házon belül" is érkezhet erősítés, a májusban anyai örömök elé néző Hornyák Ágnes a tervek szerint nyáron együtt kezdené az alapozást a csapattal. Nagy kérdés az is, hogy a veszprémi csapatból kikre tarthat igényt a klub, ez – mint azt korábban Kelecsényi Ernő és Róth Kálmán utánpótlás szakmai igazgató, egyben a Veszprém edzője is elmondta – függ attól, hogy kijut-e a nemzetközi porondra a fiatal társaság, s tudják-e pótolni a győri utánpótlásból mondjuk Planéta Szimonettát vagy Tóth Esztert – írja a kisalfold.hu.

Az itthoni játékosok között szóba jöhet az Európa-bajnokságon már a magyar válogatottat erősítő Triscsuk Krisztina, akit sokan szívesen látnának egy komolyabb célokért küzdő együttesben.

Ha nem magyar játékosban gondolkodnak Győrben, akkor a legnagyobb fogás a montenegrói Katarina Bulatovics lehet, aki jelenleg a román Valcea játékosa, de a klub évek óta időzített bomba, tavaly szeptemberben is a megszűnéséről szóltak a hírek. Esélyes lehet egy győri szerződésre a német Nadja Nadgornaja is, aki a Thüringer HC-tól távozik, s külföldön folytatná pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik