Női kézi: szeretne még egy játékost igazolni a Győr, de nem egyszerű

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 18:14
null
Nem egyszerű már játékost igazolnia a Győri ETO-nak (Fotó: Tumbász Hédi)
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának elnöke az M4 Sporton elmondta, mindent megtesznek azért, hogy még egy fővel bővüljön a keret a következő idényre, de már nem egyszerű megfelelő szintű játékost találni.

 

A Győri ETO legutóbb február elején adott hírt a jövő évi keretéről, akkor többek között jelezte, a csapat egy kivétellel már összeállt, azonban a belső posztok egyikére még szeretnének igazolni.

„Nálunk sose mondhatjuk, hogy kész van a keret, hiszen az elmúlt három évben mindig történt valami – mondta Bartha Csaba az M4 Sporton. – Katarina Bulatovics befejezi a pályafutását az idény végén, november óta próbálunk balkezes játékost szerződtetni. Tudom, hogy minden szurkoló azt várja, kit igazolunk még, de újabb világsztárt hozni már nagyon nehéz. Ott tartunk, hogy szabadon igazolható játékos a mi szintünkön nincs. Amennyiben lesz lehetőségünk arra, hogy egy klubtól elhozzunk játékost egy posztra, azért mindent meg fogunk tenni. Már szinte zaklatás szintjén megy a menedzserek felé a napi hívásom, kis túlzással minden menedzser azon dolgozik, hogy még egy játékosunk legyen. Nyilvánvaló, hogy ez nem könnyű, ha engem keresnének meg azzal, hogy egy klub kivásárolná Oftedalt vagy Amorimot, nyilván én is azt felelném, hogy erre nincs lehetőség.”

A román CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntővel kapcsolatban az elnök hozzátette, az olimpiai selejtező nagyban befolyásolhatja a játékosok hangulatát, ezért számukra az lenne az ideális, ha a magyar válogatott remélt sikere mellett a podgoricai csoportból a norvégok továbbjutnának, míg a románok nem.

„Óriási meccsre van kilátás, a vírushelyzet is nehezítheti a felkészülést, minden lehetőséggel számolnunk kell. Három hétig nincs együtt a csapat, utána lesz pár edzésünk, majd jönnek az idény legfontosabb mérkőzései” – fogalmazott a románok elleni BL-párharccal kapcsolatban Bartha, aki reméli, Görbicz Anita hamarosan újra a pályán lehet, és Bukarestben akár már vissza is térhet a csapatba.

A GYŐRI AUDI ETO KERETE A 2020–2021-ES IDÉNYRE
Kapusok:Silje Solberg, Laura Glauser, Amandine Leynaud
Jobbszélsők:Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória
Jobbátlövők:Amanda Kurtovic, ?
Irányítók:Estelle Nze Minko, Stine Oftedal
Beállók:Béatrice Edwige, Kari Brattset
Balátlövők:Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen
Balszélsők:Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik