Női kézi: Sulland érkezik Győrbe, Pigniczki hazatér - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.18. 11:11
null
Linn Jörum Sulland (jobbra) érkezésével továbbra is háromtagú marad az ETO norvég légióskontingense (Fotó: Győri ETO KC)
A Győri Audi ETO KC tájékoztatása szerint szerződést kötött a norvég jobbátlövővel, Linn Jörum Sullanddal. Ezzel a csapat kerete véglegesnek tekinthető a következő szezonra. Emellett az utánpótlás-edzői stáb is bővül, hazatér Franciaországból Pigniczki Krisztina, illetve ebben a szerepkörben Szepesi Ivett is marad a klubnál.

 

A balkezes átlövő, az olimpiai, világ- és Európa bajnok Linn Jörum Sulland egy évre írt alá a győriekhez. Lehetséges érkezéséről norvég sajtóhírek alapján már május elején beszámoltunk, múlt héten pedig arról írtak a lapok, hogy végleg eldőlt, az ETO-ban folytatja.

EGY JÓ JÁTÉKOST VESZÍT A LARVIK

„Egy jó játékost veszítünk el, de ez a sport része. Benne volt a pakliban, hogy Linn távozik. Előző héten ismertette döntését a klubbal és a társakkal" – mondta a Verdens Gangnak a Larviknál a szakmai munkát a nyáron Ole Gustav Gjekstadtól átvevő Tor Odvar Moen. A Larvik szeretett volna szerződést hosszabbítani Sullanddal, de a játékos inkább a váltás mellett döntött, így a norvégoknak új játékos után kell nézniük a posztra.

„Nagyon izgatott vagyok a győri szezonom előtt, mert az ETO-t talán a világ legjobban szervezett kézilabdaklubjának tartom. Kiváló játékoskeretét látva a csapat abszolút esélyes a következő szezonban a Bajnokok Ligája megnyerésére. Bízom benne, hogy ehhez én is hozzájárulhatok. Már nagyon várom a júliusi költözést, az első edzéseket és a találkozást régi barátaimmal” – nyilatkozta Sulland.

Sulland játékideje csökkent a szezonban a Larvikban, miután egyértelműen a bombaformában játszó Nora Mörk mögé szorult a posztrangsorban, míg az ETO április közepén jelentette be, hogy elváltak útjaik a jobbátlövő Susann Müllerrel, akivel tavaly nyáron még hosszú távra terveztek.

Az ETO nemcsak játékosposzton erősített, az utánpótlás-edzői kört is bővíti. Hazatér a francia Issy-les-Moulineaux-tól Pigniczki Krisztina, aki 2011-es visszavonulása óta az ottani utánpótlásban dolgozott. A korábbi kiváló irányító nyolc évig erősítette az ETO-t, így erős kötődése van a győri klubhoz.

„Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az ETO gondolt rám ebben a feladatkörben. Hatalmas lépés számomra, és egyben nagy kihívás is, hiszen újra a saját környezetemben bizonyíthatok. Örülök, hogy hazatérhetek, hiszen már foglalkoztatott a gondolat, és természetesen boldog vagyok, hogy ez a lehetőség megtalált. Remélem, a kinti hét év tapasztalatot kamatoztatni tudom és profitálhatunk belőle!” – mondta Pigniczki Krisztina.

Bár lejárt a szerződése az ETO-val Szepesi Ivettnek, a játékos nem hagyja el teljesen a klubot: játékosként a továbbiakban a Mosonmagyaróvárt erősíti, továbbá ő is csatlakozik az ETO utánpótlásához. Szepesi az alsós gyerekekkel foglalkozik a következő szezontól.

„Örülök, hogy kipróbálhatom magam ebben az új szerepkörben is, hiszen hosszabb távon semmiképp sem szeretnék elszakadni a kézilabdától, és ezért végeztem el az edzői tanfolyamot. Most a kicsikkel kezdem, még kezdőként, de biztos nagyon sok segítséget kapok az eddigi edzőimtől, és bízom benne, hogy hosszú távon megragadok ennél a szakmánál” – jelentette ki Szepesi Ivett.

Mint ismert, a további távozó játékosok közül Katrine Lunde, Macarena Aguilar és Anna Szeny az orosz Rosztov-Donban, Vesna Milanovic-Litre a Krim Ljubljanában, Boczkó-Hornyák Ágnes Nizzában folytatja pályafutását, míg Herr Orsolya valószínűleg másik magyar klubban. A sérüléséből lábadozó Jelena Grubisic következő állomáshelyéről egyelőre nem lehet tudni.

Sullandon kívül a Győr már korábban bejelentette Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Cornelia (Nycke) Groot és Yvette Broch megszerzését.

Az ETO vasárnap a szurkolókkal együtt búcsúztatta a szezont (Fotó: Győri Audi ETO KC Facebook)
Az ETO vasárnap a szurkolókkal együtt búcsúztatta a szezont (Fotó: Győri Audi ETO KC Facebook)

 

MEGVENDÉGELTÉK A SZURKOLÓKAT

A Győri Audi ETO vasárnap a szurkolókkal búcsúztatta el a szezont. A Laposon elköszöntek távozó játékosoktól, és megvendégelték a szurkolókat is. Kétszázötven adag gulyásleves fogyott el a Laposon lévő nádas büfénél, amelyet a játékosok készítettek elő, és osztottak ki a csapat leghűségesebb drukkereinek. A szezont Kelecsényi Ernő és Ambros Martín zárta le, megköszönve a kitartó biztatást az egész szezon során – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik