Női kézi: sikerrel perelte korábbi edzője a Bukarestet

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 17:22
null
Johansson sikerrel perelte a bukaresti klubot
Pert vesztett egykori edzőjével, Magnus Johanssonnal szemben a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata, a román klubnak 58 921 lejt (átszámítva 4.2 millió forintot) kell fizetnie a 2018-ban mindössze nyolc mérkőzés után menesztett svéd szakembernek. A bukaresti harmadik kerületi bíróság döntése nem jogerős, a CSM-nek harminc napja van a fellebbezésre. 

Magnus Johansson nem az egyetlen edző, aki beperelte a klubot, az év elején meneszett, szintén svéd Tomas Ryde is bírósághoz fordult. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap értesülései szerint az utóbbi időkben a CSM edzői rendre különleges záradékokat foglaltattak szerződésükbe, idő előtti kirúgás esetére, hogy az összes járandóságukat megkapják a játékosokat is több hónapos késéssel fizető klubtól. Johansson pont egy ilyen kitételnek köszönhetően nyerte meg most a pert.

Az elmúlt hét évben 12 különböző vezetőedzője volt a csapatnak, néhányan több időszakban is. Négy román edző (Vasile Margulescu, Lucian Ghiulai, Aurelian Rosca és Adrian Vasile) mellett négy dán (Mette Klit, Jakob Vestergaard, Kim Rasmussen, Helle Thomsen), három svéd (Per Johansson, Magnus Johansson, Tomas Ryde) és a szerb Dragan Djukics vezette a csapatot, ám hiába kötöttek mindannyian két évre szóló szerződést, a másfél évig maradó Klitet kivéve maximum nyolc hónapig maradhattak. Így a klubot pénzelő bukaresti Főpolgármesteri Hivatal immár több százezer eurót költött a jóval idő előtt kirúgott edzőkre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik