Női kézi: Sabaté is szóba került, de svéd edző a CSM kispadján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 14:13
null
Magnus Karl Johansson veszi át a CSM Bucuresti-et
A 2016-os Bajnokok Ligája-győztes, négyszeres román bajnok CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának vezetősége a svéd Magnus Karl Johanssont nevezte ki vezetőedzőnek.

A bukaresti klub ahivatalos honlapján tudatta, hogy két évre szóló szerződést kötött a 49 esztendős Magnus Karl Johanssonnal. A göteborgi szakember legutóbb a norvég Moldénél edzősködött, svéd csapataival pedig a férfi és a női Bajnokok Ligájában is tapasztalatot szerzett, illetve a válogatott stábjában is dolgozott.

„Nem volt könnyű a kiválasztási folyamat, sok edző szerepelt a listánkon. Stabilitást és folyamatosságot szeretnénk a klubnál, és úgy hisszük, Magnus Johansson a legmegfelelőbb választás, akivel el tudjuk érni a céljainkat”– köszöntötte az új edzőt a CSM ügyvezetője, Szabó Gabriella.

Mint ismert, a dán Helle Thomsent a Bajnokok Ligája negyeddöntője előtt menesztették, a helyére a montenegrói válogatottat vezető Per Johansson ugrott be. A végleges megoldás azonban egy másik svéd szakember lett.

A román ProSport úgy tudja, a CSM Bucuresti edzői „kívánságlistája” öt szakember nevét tartalmazta. Johansson mellett David Davis, Emmanuel Mayonnade, Xavier Sabaté és Frédéric Bougeant került még szóba.

Davis abból a szempontból logikus választás lett volna, hogy Szkopjéból jól ismeri a korábbi vardaros különítményt. Mayonnade a Metzet irányítja, a Rosztovból távozó Bougeant a Nantes-ot veszi át, míg Sabatét nemrég nevezték ki a Plock férficsapatánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik