Női kézi: Nora Mörk újra tétmeccset játszott, elöntötték az érzelmek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.30. 14:07
null
Nora Mörk nagyon örült a visszatérésnek (Fotó: Imago, archív)
A Vipers Kristiansand 34–25-re nyert a Sola otthonában a norvég női kézilabda-bajnokság első fordulójában. A találkozón hosszú idő után újra tétmeccsen léphetett pályára az édesanyja betegsége miatt a nyáron hazatérő Nora Mörk, aki az utóbbi években sorozatos térdsérülései miatt alig játszott.

A 29 éves, korábban a Győri ETO-ban is megforduló jobbátlövő összesen tíz térdműtéten van túl karrierje során, így bár csak két gólt szerzett, valamint értékesített egy hetest, mégis emlékezetes marad számára a szombati bajnoki.

„A lefújás után teljesen magamba roskadtam az öltözőben. Rengeteg energiát emésztettem fel. Hosszú utat tettem meg idáig, rendkívül boldog vagyok, hogy újra egészségesen hagyhattam el a pályát egy mérkőzést követően – mondta a könnyeit törölgetve Mörk a VG-nek. – Azt hiszem, a lányok nem is voltak vele addig tisztában, mennyire izgatott és ideges voltam a visszatérésem miatt, amíg nem láttak a találkozó után. Általában próbálok kemény maradni, de néha előtörnek belőlem az érzelmek.”

Mörk a mérkőzés előtt arról beszélt a norvég Tv2-nek, hogy a visszatérése az egyik legnagyobb eredmény a sportolói pályafutásában.

„Nagyon sok erőfeszítésembe került – többe, mint amennyit hajlandó voltam bevallani. Évekig fájdalomcsillapítókon éltem. Sokan kételkedtek benne, néha magam is elbizonytalanodtam. Az emberek egy olyan játékost fognak látni a pályán, aki nagyon örül, hogy újra kézilabdázhat.”

Bár előzetesen ott motoszkált benne, hogy jó lenne tíz gólt lőve visszatérni, a kálváriáját ismerve annak is örülhet, hogy újra tétmeccsen láthatták a norvég szurkolók.

„Két pont a bajnoki rajton. Két friss térd. Egy régóta várt visszatérés. Egy rendkívül megkönnyebbült és boldog lány” – írta a közösségi oldalán Mörk.

Közel a visszatérés Katrine Lunde számára is, aki a tavaly májusi budapesti final fouron szenvedett keresztszalag-szakadást. A 40 éves klasszis kapus újra teljes értékű edzéseket végez a Vipersszel.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik