Női kézi: Neagu hosszabbított, Johansson visszatér, Dembélé érkezik

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.02.18. 18:55
A CSM Bucuresti női kézilabdacsapata meghosszabbította Cristina Neagu szerződését – adta hírül a klub a hivatalos honlapján. Később több korábbi hír is megerősítést nyert: Per Johansson másodedzőként tér vissza a román csapathoz, míg a francia Siraba Dembélé valóban aláírt. 

A bejelentés szerint Neagu további két idényre kötelezte el magát a bukarestiekhez.

A 31 éves klasszis 2017-ben igazolt a román klubhoz, ám 2018-ban, épp a Magyarország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalag a jobb térdében, ami miatt majdnem egy évet kellett kihagynia.

Térdproblémájából azóta felépült, s újra nagyszerű formát mutat: vasárnap, a Metz elleni BL-összecsapáson 14 góllal vette ki a részét csapata sikeréből.

„Nem titok, az egyik legnagyobb vágyam, hogy BL-győzelmet ünnepelhessek egy román alakulattal. Azért írtam alá, mert hiszek a klub terveiben, bízom a csapattársaimban, és abban, hogy az álmot valósággá tudjuk változtatni” – mondta el Neagu a szerződés aláírását követően.



A bejelentéseknek ezzel nem volt vége: hivatalossá vált, hogy Per Johansson másodedzőként tér vissza a klubhoz. A svéd szakember az idény végéig írt alá.

A CSM-et már 2017 és 2018 tavaszán kétszer is irányító Johanssonnak így az az Adrian Vasile lesz a főnöke, akivel közösen irányítják Montenegró válogatottját, csak éppen fordított felállásban: Johansson a szövetségi kapitány és a román tréner a segítője.

A bukarestiek aztán szerdán arról is hírt adtak, hogy a korábbi francia lapértesülésnek megfelelően Siraba Dembélé a nyáron valóban érkezik, a 33 éves válogatott balszélső két évre kötelezte el magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik