Női kézi: magyarázkodik a Görbicz-mezt taposó atléta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 22:13
Magyarázkodik a Görbicz-mezt megtaposó román atléta, a világ- és Európa-bajnok női diszkoszvető, Nicoleta Grasu. Emlékezetes felvezetőt kapott a Győri Audi ETO KC–Oltchim Valcea női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő első, romániai felvonása, a ProSport című napilap azzal próbálta feltüzelni a Valcea játékosait, hogy Grasut Görbicz Anita mezére állította.

Kihívó és sértő megmozdulásával nem volt egyedül, a lap felkérésére több sportoló honfitársa is hasonlóra vetemedett. A győriek próbáltak sportszerűen nem tudomást venni a történtekről, és nagy csatában, összesítésben egy góllal kiejtették román ellenfelüket, a magyar sajtó és közvélemény azonban nehezen tér napirendre a történtek fölött. Nem úgy Grasu...

„Minden sportolónak megadom a tisztelet, így a magyaroknak is, akik között sok barátom és ellenfelem van – mondta Grasu. – Görbicz Anita klasszis kézilabdázó, aki méltán népszerű Magyarországon. Az ominózus kép kizárólag a sporttal kapcsolatos volt, semmilyen mögöttes szándék nem volt benne. Jelképezte egyszerre a csata előtti kihívást és a harciasságunkat. Elsősorban mentálisan és persze fizikailag is. Ezt egy csatakiáltásnak szántuk, hogy támogatásunkról biztosítsuk a honfitársainkat."

A Román Sportújságírók-szövetsége különben elítélte a ProSport címlapját, a lap főszerkesztője – bár bocsánatot kért – a mai napig tartja, senkit sem állt szándékukban megbántani, viccről volt szó csupán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik