Női kézi: két győri játékos is a NEKA-ban folytatja

Vágólapra másolva!
2020.06.03. 18:04
null
Farkas Johanna (balra) kölcsönbe került a NEKA-hoz (Fotó: Török Attila, archív)
Két győri játékos, Farkas Johanna és Koronczai Petra is a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatában, a NEKA-ban folytatja pályafutását – derült ki az ETO hivatalos honlapján nyilatkozó Bartha Csaba klubelnök szavaiból.

 

Farkas Johanna, a magyar kézilabda egyik nagy reménysége kölcsönbe, míg Koronczai Petra végleg a NEKA csapatában folytatja pályafutását – idézi Bartha Csabát, a Győri Audi ETO KC elnökét a klub hivatalos honlapja. A NEKA szerette volna, ha Kürthi Laurát is kölcsönadjuk, de egyeztetve Danyi Gábor vezetőedzővel, valamint Kun Attila akadémia vezetőedzővel, úgy döntöttünk, hogy mivel a balkezes átlövőposzt az egész női kézilabdázás tekintetében hiányposzt, ezért a következő szezonban megpróbálkozunk Laura első csapatba építésével. Tesszük ezt azért is, mert jelenleg csak Fodor Csenge felel meg az úgynevezett »fiatalszabálynak« a felnőttcsapat keretében.”

Bartha Csaba ugyanakkor megjegyezte, vannak fenntartásai Farkas és Koronczai elengedésével kapcsolatban.

„Ebben a kezdeményezésben a NEKA-ban szereplő ifjúsági válogatottak mellé engedjük el két játékosunkat, hogy megadjuk a lehetőséget nekik az élvonalbeli szerepléshez. Ugyan szakmailag nem szólok bele a projektbe, de véleményem szerint lehet, hogy nagy ugrás lesz a játékosoknak az, hogy míg februárban ifjúsági meccseket játszottak, szeptemberben már a felnőttek között kell helyt állniuk. Véleményem szerint az NB I és az NB I/B színvonala között hatalmas szakadék van, ha pedig az első osztály élmezőnyét nézem, akkor még nagyobb a különbség. Bízom benne, hogy az esetlegesen felmerülő nehézségeket a szakemberek kellőképpen kezelni tudják majd. Azt semmiképpen sem szerettük volna, hogy Győrben tartásukkal a két sportoló hátrányban kerüljön kortársaikkal szemben, ezért döntöttünk elengedésük mellett” – mondta a Győri Audi ETO KC elnöke.

Mint ismert, a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Szent István SE stratégiai együttműködése részeként a két a klub a következő idényben Szent István SE-NEKA néven indít csapatot az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik