Női kézi: három év alatt harmadszor távozik az edző a CSM-től

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 15:00
null
Per Johansson ismét távozik a CSM Bucuresti-től (Fotó: Tumbász Hédi, 2018)
Három év alatt harmadszor távozik a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatától Per Johansson – a svéd edző ezúttal csupán három hónapot töltött a román klubnál. Azt is csupán másodedzőként, Adrian Vasilénak a munkatársaként, aki a montenegrói válogatottnál éppen a szövetségi kapitányi posztot betöltő Johansson segítője.

 

A szakítás okaként a Fanatik portálnak nyilatkozva Johansson a román kézilabdában uralkodó nepotizmust hozta fel, azt sérelmezve, hogy a szövetség nem hirdetett bajnokot. A szezon lezárásakor a bukaresti csapat a Nemzeti Liga második helyén állt, azonos pontszámmal, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint a listavezető SCM Ramnicu Valcea. A nemzetközi kupaszereplésről viszont a márciusban befagyasztott állás alapján döntött a szövetség, így a Valcea mehet a Bajnokok Ligájába, míg a CSM számára szabadkártyát kértek az EHF-től.

„Az győz, aki hangosabban üvölt és a megfelelő klán tagja. Visszaélnek a mi szép sportágunkkal, és a végén mindig a nepotizmus nyer. Gratulálok Florentin Pera és Florin Verigeanu uraknak (a Valcea edzőjéről és elnökéről van szó – a szerk.), akik hangosabban üvöltöttek és győztek. Azt hiszem, fantasztikus dolog megnyerni egy bajnokságot, még ha mindeki tudja, hogy második lettél” – nyilatkozta Per Johansson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik