Női kézi: egymásnak estek az edzők a CSM és a Valcea rangadójának végén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 12:58
null
Florentin Pera (jobbra) nagyon ideges lett a meccs végén (Fotó:<a href="https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/csm-bucuresti-scm-rm-valcea-23-22-pera-a-tunat-dupa-partida-cu-csm-un-antrenor-dintr-o-alta-tara-sa-ma-injure-sa-vina-spre-mine-592630.html" target="_blank"> gsp.ro</a>)
Feszült hangulatban ért véget a CSM Bucuresti és a Valcea rangadója szerdán a román női kézilabda-bajnokságban. A bukarestiek 23–22-es sikerét hozó, zárt kapuk mögött lejátszott találkozó lefújását követően a hazaiak másodedzője, Per Johansson és a vendégek szakvezetője, Florentin Pera esett egymásnak, a tumultusba a játékosok is bekapcsolódtak.

A bajnoki cím szempontjából vívott sorsdöntő meccset egymással a két román élcsapat. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül lejátszott mérkőzésen az első félidő végén háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a CSM. A második játékrészben ki tudott egyenlíteni a Valcea, a végén azonban egy találattal győzött a CSM, ezzel pedig pontszámban beérte egy meccsel többet játszó riválisát. A vesztett pontok tekintetében ezzel már a Bukarest áll jobban, azonban ha a bajnokság végén pontegyenlőség alakulna ki a két csapat között, a Valcea lenne kedvezőbb helyzetben, miután korábban hazai pályán 20–19-re nyert.

A lefújás után aztán parázs jelenetek játszódtak le, Per Johansson és Florentin Pera akaszkodott össze, a játékosoknak kellett szétválasztani őket. Az esetről itt nézhet meg egy rövidebb videót!

„Hogy teheti egy más országból jött edző, hogy szidalmazzon, hogy felém jöjjön, mint Per Johansson tette?tette fel a kérdést utóbb Pera. – Nem akarom kommentálni, de azt jelenti, hogy mi románok egyáltalán nem tiszteljük magunkat, és megérdemeljük a sorsunkat. Nem normális, amit történt. Nyertek, ilyen a sport, valakinek nyernie kell. Most a CSM nyert, máskor mi, de ez nem egy normális viselkedés. Oda jutottunk, hogy a saját országunkban taposnak ránk az idegenek! Nem fogadom el ezt, mert két évet dolgoztam a lányokkal, hogy erre a szintre jussunk, mindent túlszárnyaltunk, amit bárki is gondolt a Valceáról. Dolgozunk tovább és nem fogadjuk el!”

A Valcea edzője egy érdekes meccs előtti jelenetet is felidézett: „A bemelegítés során Johansson átjött a térfelünkre, és leült a kapusunk, Marta Batinovics mellé, akivel együtt dolgozik a montenegrói válogatottban. Hét percig beszélgettek, amíg a többiek javában melegítettek. Marta mit tehetett volna? Nekem kellett közbelépnem, és elküldeni futni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik