Női kézi Eb: „Nem érdekel, hogy manók vagy kenguruk bíráskodnak, csak a legjobbak legyenek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 16:09
null
Ambros Martín sem volt kibékülve a portugál párossal a franciák elleni rangadón (Fotó: Kolektiff images)
Továbbra is sok bírálatot kap az európai szövetség (EHF), amiért kizárólag női játékvezetői párosokat delegált a dániai női kézilabda Európa-bajnokságra, ráadásul az eddig lejátszott meccsek közül több esetben is hajmeresztő ítéletekkel borzolták a kedélyeket. 

Az egyik legkritikusabb véleményt a Siófok női csapatát a 2017–2018-as idényben irányító Lars Rasmussen fogalmazta meg, aki képtelen megérteni, miért nem a legjobb párosok fújnak az Eb-n.

„Le kellene állni a nemek egyenlőségéről szóló dumával. A legjobb válogatottak harcolnak az Eb-n, így a legjobb játékvezetőknek kellene fújniuk a mérkőzéseken. Kész, pont. Nem érdekel, hogy két manó, a Mikulás vagy két kenguru Ausztráliából vezeti a meccseket, amíg ők a legjobbak” – fakadt ki Rasmussen azEuropamester.dk-nak.

„A mostani helyzet a játékosokra, az edzőkre és az egész Eb-re nézve elkeserítő. Több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Ez nem egy kötőklub, nem a szórakozásról szólnak a mérkőzések, hanem a világelit méri össze az erejét. Amit látok, az teljesen megbocsáthatatlan, szembe köpik a játékosokat és az edzőket. A bírói párosok közül többen még U9-es meccsen sem fújhatnának. Értem, hogy a fiatal játékvezetőknek tapasztalatra van szükségük, de akkor küldjék el őket egy FranciaországThaiföld találkozóra, ahol 140–5 lesz a végeredmény, de ne az Eb-re, ennek semmi értelme. Ha az IHF-ben és az EHF-ben dolgozók valaha pályára léptek volna legalább a harmadosztályban, tudnák, miről beszélek” – tette hozzá a korábbi 86-szoros dán válogatott balszélső, aki nem érti, hogyan tudnák ilyen bíráskodás mellett népszerűsíteni a kézilabdát.

„Minden világversenyen szükség van női játékvezetőkre, azonban elég jónak kell lenniük. A mostani helyzet szomorú és fájdalmas. A francia ikrek egyértelműen a legjobbak, a többiek viszont...”fogalmazottBent Svele, a norvég Tv2 szakértője, míg dán kollégája, Bent Nyegaard szerint az EHF szisztematikus támadást intézett a sportág ellen.Arról írt,hogy a görög vagy a bosnyák páros az utóbbi hét évben nem vezetett komoly meccset, és a litván duó sem az elmúlt négy esztendőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik