Női kézi Eb: Minden úgy alakult, ahogy elterveztük - Böhn

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 21:21
Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a világbajnoki és olimpiai bronzérmes spanyolok legyőzése után úgy nyilatkozott, hogy minden az előzetes terveknek megfelelően alakult csapata számára, míg Jorge Duenas úgy kommentálta a meccset, hogy a borzalmas kezdésük rányomta a bélyeget a hatvan percre.

Karl Erik Böhn: „Mindenek előtt szeretnék gratulálni a csapatomnak, minden egyes tagjának, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Ugyanakkor jár a gratuláció kollegámnak és a spanyol válogatottnak is, mert nélkülük nem játszhattunk volna ilyen kiváló mérkőzést. A csapat felszabadult volt a németek legyőzése után. Hittünk a győzelemben, elmondtam a lányoknak, hogy mit kell tenniük azért, hogy sikerüljön. A spanyol védekezés nem olyan jó, ellenben támadásban kiválóak, így féltem, hogy nekünk kell utánuk menni. Ezzel szemben már az elejétől kezdve mi irányítottunk, és bár a végén is közel voltak, de nem tudtak utolérni. Úgy alakult a meccs, ahogy elterveztük" Karl Erik Böhn: „Mindenek előtt szeretnék gratulálni a csapatomnak, minden egyes tagjának, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Ugyanakkor jár a gratuláció kollegámnak és a spanyol válogatottnak is, mert nélkülük nem játszhattunk volna ilyen kiváló mérkőzést. A csapat felszabadult volt a németek legyőzése után. Hittünk a győzelemben, elmondtam a lányoknak, hogy mit kell tenniük azért, hogy sikerüljön. A spanyol védekezés nem olyan jó, ellenben támadásban kiválóak, így féltem, hogy nekünk kell utánuk menni. Ezzel szemben már az elejétől kezdve mi irányítottunk, és bár a végén is közel voltak, de nem tudtak utolérni. Úgy alakult a meccs, ahogy elterveztük"

„Valóban először kezdtünk jól, de sokat készültünk a spanyolokból, és a lányokban megvolt a szükséges önbizalom." – tette hozzá a kapitány, aki örült neki, hogy sikerült kikapcsolni Barbosát, míg nálunk Tomori klasszis teljesítményt nyújtott, de a második félidőben sokat jelentett Görbicz visszaállása is.

Jorge Duenas: „Nagyon sok hiba csúszott a védekezésbe, borzalmasan kezdtünk, így utána hiába tudtunk feljönni, ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. Javulnunk kell a középdöntőre."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik