Női kézi Eb: Cristináért is küzdeni fogunk – Ambros Martín

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 12:55
A franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjét megelőző sajtótájékoztató egyik központi témája volt Cristina Neagu sérülése. Ambros Martín, a román válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a CSM Bucuresti átlövője mennyire szeretett volna valami nagy dolgot elérni a nemzeti csapattal, Oroszország ellen a társai érte is küzdeni fognak.

Nagyon nehéz a helyzetünk Cristina nélkül, de a csapattal maradt, és támogat minket. Mindenki tudja, mennyire szeretett volna valami rendkívülit elérni a román válogatottal, és mindent meg is tett érte. Az egész együttesnek extra motivációt jelent, hogy legyőzzük Oroszországot, már nemcsak a célunk eléréséért fogunk küzdeni, hanem érte is” – mondta a románokat irányító Ambros Martín. Nagyon nehéz a helyzetünk Cristina nélkül, de a csapattal maradt, és támogat minket. Mindenki tudja, mennyire szeretett volna valami rendkívülit elérni a román válogatottal, és mindent meg is tett érte. Az egész együttesnek extra motivációt jelent, hogy legyőzzük Oroszországot, már nemcsak a célunk eléréséért fogunk küzdeni, hanem érte is” – mondta a románokat irányító Ambros Martín.

Amikor az ellenfélről kérdezték, csupán annyit jegyzett meg, ők az olimpiai bajnokok, ez szerinte mindent elárul az oroszok erejéről. A Rosztov-Donban több orosz kézilabdázóval is nap mint nap együtt dolgozik, szóval tisztában van az erényeikkel. „Ha csapatként játszunk, megállíthatjuk az egyénileg kiváló orosz játékosokat.”

Neagu azt írta a közösségi oldalán, hogy most már nem tehet mást, mint hogy előre tekint, és az álmai a csapaton keresztül élnek tovább.

A románok harmadszor jutottak be Eb-n az elődöntőbe, 2010-ben bronzérmesek lettek, míg 2000-ben a negyedik helyen zártak.

Martín kollégája, Jevgenyij Trefilov is azzal kezdte, sajnálja Neagu sérülését, de biztos benne, hogy a románok nélküle is mindent meg fognak tenni a sikerért.

A sajtótájékoztató emlékezetes pillanata volt, amikor a moderátor arra kérte a résztvevőket, nevezzenek meg a többi együttesből három játékost, akiknek szerintük helyük lenne az álomcsapatban. Az orosz kapitány erre így reagált:

Nem az edzők feladata, hogy kiválasszák, kik voltak a legjobbak. Néhány játékosnak szép szemei vannak, másoknak szép lábuk, míg vannak, akik gyönyörűek” – kezdte Trefilov, majd várta a közönség reakcióját, miközben a mellette ülő Anna Vjahireva csak a kezei közé temette az arcát. Később az orosz kapitány aztán a románoktól emelt ki többeket, szerinte a kapusaik, a szélsőik és a beállójuk is nagyon jól teljesített eddig a tornán.

Mindig ezt csinálja, vicces volt. De nem mindig ilyen, edzőnek elég kemény” – kommentálta utóbb a történteket Vjahireva.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
17.30:
Oroszország–Románia (Tv:Sport2)
21.00:
Hollandia–Franciaország (Tv:Sport1)
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
14.00:
Svédország–Norvégia (Tv:Sport1)

Az Eb végeredménye:
7. MAGYARORSZÁG
8. Dánia
9. Montenegró
10. Németország
11. Szerbia
12. Spanyolország
13. Szlovénia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik