Női kézi Eb: Bulatovics kész a vezérszerepre - montenegrói keret

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 16:57
Dragan Andzics, a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 18 játékossal kezdte meg a felkészülést a szerbiai Európa-bajnokságra. Az előzetes névsorból tíz játékost hagyott ki, míg ketten tartalékként szerepelnek.

Mint ismert, a kulcsjátékosok közül Bojana Popovics és Maja Szavics visszavonult az olimpia után, Ana Radovics pedig lemondta a válogatottságot, miután elégedetlen volt a neki jutó játékidővel. Nélkülük is 11-en maradtak a Londonban ezüstérmet szerzett együttesből. Bár korábban felvetődött, hogy esetleg Popovicsot rábeszélik az Eb-szereplésre, de a kitűnő átlövő nem változtatta meg elhatározását. A hiányzók tükrében Katarina Bulatovicsra hárulhat a vezérszerep, aki nem riad meg a feladattól.

„Természetes, hogy elvárják tőlem, vezessem a csapatot, de ez nem esik nehezemre. Készen állok a vezérszerepre, vagy bármilyen más feladatra, amit rám osztanak. De minden játékostársam egyformán fontos, a leglényegesebb, hogy elkerüljenek minket a sérülések" – mondta Bulatovics.

A montenegróiak az oroszokkal, a románokkal és az izlandiakkal szerepelnek az Eb D-csoportjában.

A 18 FŐS MONTENEGRÓI KERET
Kapusok: Szonja Barjaktarovics (Rosztov-Don), Marina Vukcsevics (Buducsnoszt), Katarina Perovics (Buducsnoszt)
Szélsők: Biljana Pavicsevics (Buducsnoszt), Majda Mehmedovics (Buducsnoszt), Radmila Miljanics (Buducsnoszt), Jovanka Radicsevics (Györi Audi ETO KC)
Beállók: Suzana Lazovics (Buducsnoszt), Ana Djokics (Roszov-Don) Sara Vukcsevics (ETV-Erdi VSE)
Átlövők és irányítók: Marija Jovanovics (Oltchim Valcea), Szandra Nikcsevics (Asztrahanocska), Milena Knezevics (Buducsnoszt), Andela Bulatovics (Buducsnoszt), Jelena Despotovics (Buducsnoszt), Katarina Bulatovics (Oltchim Valcea), Jasna Toskovics (Issy Paris), Andrea Klikovac (Vardar)
Tartalékok: Ivana Bozsovics (Buducsnoszt), Sanja Premovics (Naisa)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik