Női kézi Eb: alulról filmezték a norvégokat, Oftedalék kiakadtak – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 16:24
null
Furcsa kamerabeállítást választottak a norvég időkérés során (Fotó: NRK)
Kisebb felháborodást váltott ki a norvég női kézilabda-válogatott tagjaiból, amikor azzal szembesültek, hogy a Csehország elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésükön az időkérés során szokatlan szögből mutatták őket a televíziós közvetítésben.

AZ IDŐKÉRÉSRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

Megszokhattuk a kézilabda-meccsek közvetítése során, hogy időkéréskor a kamerás ember a játékosok gyűrűjében megpróbál az edzőre és az általa elmondott taktikai utasításokra fókuszálni. Ebből elég kevés valósult meg a norvégok legutóbbi Eb-meccsén, amikor a játékosok lába került a középpontba.

Édes Istenem” – mondta elsőre a győri Stine Oftedal, amikor a norvég NRK megmutatta neki a felvételt.

Feljebb kellett volna vinniük a kamerát, hogy azt mutassák, mi történik valójában az időkérés során” – tette hozzá klubtársa, Veronica Kristiansen.

A furcsa kameraszög csak az első időkéréskor jelentkezett, később meg tudták oldani, hogy jobban odaférkőzzenek a játékosok közé. Azt Oftedal is elismerte, nekik is figyelniük kell arra, hogy ne zárjanak túlságosan össze, és hagyjanak helyet az operatőrnek.

Ez a közös érdekünk, mert nincs szükségünk hasonló felvételekre” – zárta Oftedal.

Az EHF-nél egyébként úgy reagáltak, hogy már beszéltek a közvetítésért felelős Infronttal, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő a későbbi meccseken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik