Női kézi Eb: a Győri ETO edzője hiányolja a nívós mérkőzéseket

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 19:21
null
Tervel nem sok magas színvonalú meccset látott eddig (Fotó: Győri ETO/Kovács Anikó)
Sok edző a helyszínen követi az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságot. Így találkoztunk Ljubljanában a Győri ETO másodedzőjével, Raphaëlle Tervellel is, akit az eddigi tapasztalatairól kérdeztünk.

 

Eddig nem láthattunk túl sok magas színvonalú meccset, ez szerintem főleg abból adódik, hogy a válogatottaknak kevés idejük jutott a felkészülésre az idén a szokásosnál hamarabb megrendezett Eb előtt – mondta a Nemzeti Sportnak Raphaëlle Tervel, aki idén nyáron Ambros Martín segítőjeként tért vissza a Győri ETO-hoz. – Ahogy az lenni szokott, a csapatok a torna előrehaladtával fejlődnek, így remélhetőleg az utolsó napokon már jó meccseket fogunk látni.”

Az ETO-val kétszeres BL-győztes, a francia válogatottal 2003-ban világbajnok, korábbi védőspecialista Celjében és Ljubljanában is igyekezett minél több meccset a helyszínen követni, nem könnyítette meg a helyzetét, hogy a csoportkörben egyszerre voltak a mérkőzések a két szlovén városban. A győri játékosok eddigi teljesítményéről jó véleménnyel volt, a végső győzelemre pedig a franciákat tartja a legesélyesebbnek.

A franciákat nagyon erősnek látom, és nem csak azért mondom, mert a hazám válogatottja felé húz a szívem – folytatta Tervel. – A szememben ők a végső győzelem fő esélyesei. A francia védekezés a szokott magas szintet hozza, és Cléopatre Darleux is kiváló. A csapat a csoportkörben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, nem volt gyenge meccse, míg a riválisok hullámzóbban játszottak. Még a norvégok is, akiknek sokat változott a keretük, ezúttal nem tartom őket olyan sebezhetetlennek, mint a korábbi években.”

Kíváncsiak voltunk arra is, az ETO edzője hogyan látja a mienk szereplését.

Nehézkesen indult az Eb a magyar válogatott számára. Egy tapasztalatlan csapatról beszélhetünk, nem is feltétlen az életkor tekintetében, hanem inkább a lejátszott nemzetközi topmeccsek számában. Akik itt vannak, sokat tanulhatnak, és például a dánok ellen már egész jó meccset tudtak játszani” – tette hozzá Tervel, aki a szakág szempontjából sajnálatosnak nevezte, hogy a házigazdák meccsein kívül alig voltak kíváncsiak a csarnokokban a többi válogatottra, hazánkból is több szurkolót várt Ljubljanába.

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJA, TELJES MENETRENDJE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik