Női kézi BL: Radicsevics beolvasott társainak a meglepő iksz után

Vágólapra másolva!
2019.03.09. 10:20
null
Radicsevics (jobbra) hozzáállására nem lehetett panasz (Fotó: Telekom Sport)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a több kulcsjátékosát nélkülöző CSM Bucuresti gyenge második félidei játékával csupán döntetlenre volt képes hazai pályán a csoportutolsó német Thüringer HC ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így lehet, hogy csak negyedikként végez a középdöntőben. A román csapat montenegrói jobbszélsője, Jovanka Radicsevics rendkívül csalódottan értékelt a találkozó után, és néhány társa hozzáállását kritizálta.

A korábbi győri Radicsevics még azon kevés bukaresti játékosok közé tartozott, akit dicsérni lehetett a THC elleni meccs kapcsán, a nyolc gólig jutó jobbszélső azonban letörten értékelt a lefújás után.

„Mit is mondhatnék? Nagyon csalódott vagyok… – mondta Radicsevics a Telekom Sportnak. – Az első félidőben kiválóan játszottunk,a szünet utánviszont úgy jöttünk ki, mintha már megnyertük volna a meccset. Azt még megértem, ha valaki hibázik, kihagy egy helyzetet, de azt nem tudom elfogadni, ha védekezésben úgy mennek át rajta, mintha ott sem lenne a pályán. Néhány játékosnak sokat kell tanulnia ebből a mérkőzésből, és majd meglátják, hol van az igazi helyük a csapatban.”

„Mindenki láthatta, milyen nehéz dolgunk volt Andrea Lekics nélkül, támadásban nem volt meg a kellő szervezettség. De még egyszer mondom, számomra a védekezésünk sokkal elkeserítőbb volt. Nem tudom megérteni, ha valaki nem küzd a mérkőzésen. Ez borzasztó érzés. Ha valaki egy az egyben próbálkozik veled szemben, hazai pályán egyszerűen »ki kell nyírnod«. Hasonlóan kell védekezned, mintha valaki betörne az otthonodba, és az életedre törne– tette hozzá a szélső, aki szerint nem számít, kivel fognak összekerülni a negyeddöntőben, az a lényeg, hogy ki tudják magukból hozni a legjobbat, ami a THC ellen egyáltalán nem sikerült.

„A Győrtől elszenvedett vereség után megdicsértem a többieket, mert mindent megtettünk a sikerért, és úgy maradtunk alul. Ilyen megesik, ám az nem történhet meg, hogy nem küzdünk. Remélem, hogy példát tudok mutatni a társaknak, akik tanulni fognak ebből a mérkőzésből. De nem lógathatjuk a fejünket, mert szerdán az idény legkeményebb mérkőzése vár ránk.”

A hibátlan listavezető Valcea otthonába látogat ugyanis a CSM a román bajnokságban, az első egymás elleni meccset hárommal nyerte a rivális. Ha nem sikerülne győznie a bukaresti csapatnak, az könnyen Dragan Djukics állásába kerülhet, és ebben az esetben már más vezetné a csapatot a BL-negyeddöntőben. Utóbbi, mondjuk, nem lenne meglepő forgatókönyv az elmúlt évekre visszagondolva.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, 6. FORDULÓ
2. CSOPORT
CSM Bucuresti (román)–Thüringer HC (német) 23–23 (14–8)
Ld:
Radicsevics 8, Omoregie 7, ill. Stolle 6, Huber 4

A TOVÁBBI PROGRAM
Március 9. (szombat), 18.15: Vipers Kristiansand (norvég)–GYŐRI AUDI ETO
Március 10. (vasárnap), 14.30: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Krim Ljubljana (szlovén)

AZ ÁLLÁS
1. GYŐRI AUDI ETO KC 9 7 2 300–241 +59 16
2. Vipers Kristiansand (norvég) 9 6 3 262–232 +30 12
3. CSM Bucuresti (román) 10 5 1 4 292–282 +10 11
4. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 9 4 2 3 267–279 –12 10
5. Krim Ljubljana (szlovén) 9 2 1 6 216–250 –34 5
6. Thüringer HC (német) 10 2 8 255–308 –53 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik