Női kézi BL: Minden azon múlhat, mennyire tudunk higgadtak maradni – Nze Minko

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2022.04.30. 10:06
null
A győri Estelle Nze Minko szerint minden azon múlhat a franciák vendégeként, hogy mennyire tudnak higgadtak maradni (Fotó: Török Attila)
Egy emeletet kell már csak megmásznia a Győri Audi ETO KC-nak a női kézilabda Bajnokok Ligájában, hogy újra a budapesti négyes döntőben játszhasson, az oda-visszavágós párharc során a francia Brest az ellenfél.


Egy körrel korábban találkozik egymással a Győri Audi ETO KC és a Brest Bretagne női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, mint egy éve, a sorozat állva maradt magyar szereplője tavaly az elődöntőben, a Papp László Sportarénában csapott össze a franciákkal. A mieinknek nem kellemes az emlék, hiszen bár az ETO-nak a hajrában minden esélye megvolt, hogy a maga javára döntse el a találkozót, a Brest kiharcolta a döntetlent, s miután a kétszer ötperces ráadásban sem született döntés, hétméteresek következtek. A győrieknél Veronica Kristiansen és Estelle Nze Minko is hibázott, így a Brest jutott a döntőbe és végül szerzett ezüstérmet, míg a zöld-fehéreknek meg kellett elégedniük a bronzzal.

„Más év, más meccs, más történe – mondta a szombati odavágó előtt az ETO francia légiósa, Estelle Nze Minko. – Természetesen a legjobbat várom magunktól, lehet, hogy új arcunkat fogjuk mutatni és más mérkőzést játszunk, mint a korábbiak voltak. Ez nem az az évad, amikor sokat tudunk pihenni, hosszú az idény, de felkészültünk ezekre a mérkőzésekre. Vártuk már, hogy ilyeneket játsszunk, izgatottak is vagyunk miatta. Ez az év legizgalmasabb része, amikor kupákért és címekért lépünk pályára. Elképesztően motiváltak vagyunk, hogy elérjük a célunkat!”

A Brest kevésbé tűnik acélosnak, mint egy éve, a franciák a csoportban nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zártak, otthonukban legyőzték a többi között a Ferencvárost és a CSM Bucuresti-et is. A nyolcaddöntőt az ETO csoportjában ötödik helyen végző Odense otthonában kezdték és 25–24-re kikaptak, de a visszavágón fordult a kocka, a 29–26-os győzelem a továbbjutásukat jelentette.

„Ennek a párharcnak az lesz a legfontosabb kérdése, melyik csapat készült fel jobban és mennyi energiát tud beletenni az összecsapásokba – folytatta az irányító. – Kétfordulós a negyeddöntő, az első meccset idegenben vívjuk, a bresti arénában nehéz nyerni. Minden azon múlhat, mennyire tudunk higgadtak maradni, minden lehetséges történésre készen kell állnunk. Nyilván rengeteget készültünk és videóztunk, de ezek a mérkőzések nemcsak ettől függnek, alkalmazkodni is tudni kell a különböző szituációkhoz.”

A két csapat közös történelme nem nyúlik messzire, a Brest sokkal rövidebb ideje tagja az európai elitnek, mint az ETO. A felek először 2017-ben találkoztak, az azóta megvívott hét egymás elleni mérkőzésükön a franciák még nem tudták rendes játékidőben legyőzni a győrieket, igaz, négy alkalommal is döntetlen született. Az elmúlt évad három összecsapásán egyszer sem sikerült egyiknek a másik fölé kerekednie.

A Bresttől most sem várható, hogy olcsón adja a bőrét, bizonyosan megint kellemetlen ellenfél lesz. Az ETO jó két hete kijózanító pofonba szaladt bele a bajnokságban a Ferencváros otthonában, ahhoz képest sokat kell javulnia a kisalföldi zöld-fehéreknek, hogy megvalósítsák álmukat és ott legyenek a júniusi, budapesti négyes döntőben.

A final fournak egyébként már van egy biztos résztvevője, a Metz a Rosztov-Don elleni párharc mindkét mérkőzését 10–0-val kapta meg, az orosz csapatot a háborús helyzet miatt kizárta az európai szövetség.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SZOMBAT
18.00:
Brest Bretagne (francia)–Győri Audi ETO KC (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
VASÁRNAP
14.00: Krim Ljubljana (szlovén)–Vipers Kristiansand (norvég) (Tv: Sport1)
16.00: CSM Bucuresti (román)–Esbjerg (dán) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik