Női kézi BL: Eddig ez lesz a legkeményebb hazai rangadónk az évadban – Danyi

Vágólapra másolva!
2020.10.10. 09:57
null
A dán Anne Mette Hansen (labdával) és a Győr az Odensét fogadja (Fotó: Török Attila)
Rangadóra készül az elitsorozatban a címvédő, az immár 40 mérkőzés óta veretlen Győri Audi ETO KC, amely a Cornelia Groottal felálló Odensét fogadja.

 

Szombaton a Győr megmutathatja, ki az úr a házban, pontosabban a Bajnokok Ligája B-csoportjában.

Az ETO rekord hosszúságú veretlenségi sorozatot tudhat magáénak az elitligában, a futó évad eddigi három fordulója után mégsem vezeti saját nyolcasát, hiszen a horvát Koprivncia hazai legyőzése mellett a francia Brest és az orosz CSZKA Moszkva otthonában is döntetlenre végzett, ami egyelőre csupán a negyedik helyhez elég. Hogy ki az éllovas? Éppen a győriek szombati ellenfele, a dán Odense, amely eddig makulátlan mérleggel menetel, igaz, sorsolása közel sem volt olyan nehéz, mint a magyar bajnoké.

„Nem szeretnék tiszteletlen lenni a Siófokkal és a Bresttel, ezért úgy fogalmaznék, eddig ez lesz a legkeményebb rangadónk az évadban, amelyet hazai csarnokban játszunk – mondta óvatosan Danyi Gábor, a győriek mestere.  – Sokan csak volt holland játékosunkkal, Corne­lia Groottal és az ő képességeivel azonosítják az Odensét, de baklövés lenne, ha mi is így közelítenénk, hiszen a dánok csapatként bombaerősek. Klasszis szélsőik vannak, Groot kvalitásait nem kell bemutatni, és a kapuban, beállóban és átlövő posztokon is minőséget tudnak felmutatni. Fontos lenne nálunk a jó kapusteljesítmény, határozottan, keményen kell védekeznünk, és szeretnénk a ránk jellemző gyors kézilabdát játszani. Csapatként kell megtörnünk az Odensét, és felálló fal elé kell kényszerítenünk, ha támad.”

Örömmel jön újra Győrbe
A szombati összecsapás előtt az ETO korábbi emblematikus játékosa, az Odense jelenlegi vezére, Cornelia Groot hosszabb interjút adott a Győr klubhonlapjának.
„Nagyon bíztam benne, hogy összesorsolják a két csapatot, már csak azért is, mert szeretnék újra találkozni mindenkivel, jó lesz az Audi Arénába belépni, átélni a fantasztikus hangulatot, ami ott van – mondta a holland klasszis. – Tudom, sajnos ez most a koronavírus miatt valószínűleg nem lesz ugyanaz, ám ettől még jó újra Győrbe utazni.”
Groot azt is kifejtette, hogy nem feltartott kézzel jönnek az ETO-hoz, nyerni szeretnének, illetve azzal már elégedett lenne, ha végig nyomás alatt tudnák tartani a magyar csapatot.

Persze a nagy visszatérőnél, Grootnál azért illik elidőzni, hiszen a holland irányító 2015 és 2019 között mégiscsak nyert három Bajnokok Ligáját, négy magyar bajnoki címet és három Magyar Kupát zöld-fehér színekben.

„Sokan kérdezték már tőlem, mekkora hátrányt jelent, hogy »Nycke« ismer minket, a módszereimet, a játékunkat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy előttünk sem számítanak titoknak az ő erényei, esetleges gyengéi. Fontos, hogy ne engedjük kibontakozni, jól játszani, mert nyilvánvalóan még mindig a topkategóriába tartozik” –  magyarázta a Győr trénere.

Grootra és az Odensére szerencsére gond nélkül készülhetett a Danyi-csapat, hiszen sem sérülés, sem betegség nem nehezítette a keret dolgát, ami azért is örvendetes, mert a múlt héten válogatott összetartásokra került sor, onnan tértek vissza a játékosok – a vírus szerencsére elkerülte az Audi Arénát.

Jó lenne, ha szombaton a vereség is ugyanígy tenne, azaz az Odense győzelmi sorozata szakadna meg a csoportrangadón, és Cornelia Groot jellegzetes mosolyát csak a mérkőzés előtt, a visszatérés örömének pillanataiban látnánk.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT
18.00: Győri Audi ETO KC–Odense HB (dán) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik