Női kézi BL: Bulatovics bízik a Valcea döntőbe jutásában

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 14:04
null
„Győzni megyünk Magyarországra” – Katarina Bulatovics (Fotó: Action Images – archív)
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Győri Audi ETO-tól elszenvedett 24–22-es bukaresti vereség után is bízik csapata továbbjutásában az Oltchim Valcea montenegrói sztárja, Katarina Bulatovics.

Bulatovics esélylatolgató nyilatkozatát az Oltchim Valcea idézte a honlapján kedden:

A MAGYAR SPORTÚJSÁGÍRÓK ELÍTÉLIK A PROSPORT TETTÉT
A Magyar Sportújságírók Szövetsége is reagált a román ProSport napilap tettére, amely Görbicz Anita mezének méltatlan megcsúfolásával harangozta be szombati számának címlapján a Valcea–Győri ETO női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntőt. Az MSÚSZ levélben fordult a Román Újságírók Szövetsége elnökéhez. Pajor-Gyulai László, a magyar szövetség elnökének levelét ide kattintva olvashatják.

„Győzhetünk csütörtökön Veszprémben, ha megfelelő figyelemmel és nyugalommal tudunk játszani. Az izgalmainkat konstruktív mederbe kell terelnünk, és a teendőnkre kell összpontosítanunk" – foglalta össze a követelményeket az átlövő.

Hozzátette, nehéz mérkőzés előtt áll az Oltchim, hiszen a magyar nézők minden bizonnyal robbanásig feszült légkört teremtenek majd a veszprémi arénában. „Csak a játékra kell koncentrálnunk, nem a közönségre" – mondta.

„Győzni megyünk Magyarországra, nem fogjuk megadni magunkat, hiszen a kétgólos hátrány a kézilabdában ledolgozható" – idézte a Valcea honlapja Katarina Bulatovicsot.

Arra a felvetésre, hogy akár a Bajnokok Ligája idei kiírásának gólkirálya is lehet, Bulatovics kijelentette, nem érdekli ez a cím, csupán azt tartja fontosnak, hogy még egyszer BL-döntőben játszhasson.

A góllövőlistát jelenleg a versenyből már kiszállt FTC-Rail Cargo Hungaria átlövője, Tomori Zsuzsa vezeti 95 találattal. Tőle nyolc góllal marad el Bulatovics.

Száz Oltchim Valcea-szurkoló érkezik a csütörtöki visszavágóra. A győri klub keddi tájékoztatása szerint a román drukkereket biztonságiak kísérik majd, és külön szektorban kapnak helyet. A helyszínen a rendőrökön túl 65 fős biztonsági személyzet lát el szolgálatot.

A 19 órakor kezdődő veszprémi mérkőzésen telt ház, 5000 néző lesz jelen. Az első, bukaresti találkozót 24–22-re nyerte a Győr.

A NŐI KÉZILABDA BL, ELŐDÖNTŐ
Győri Audi ETO KC–Oltchim Valcea (román) április 11., 19.00, Veszprém Aréna
1. mérkőzés: Oltchim Valcea (román)–Győri Audi ETO KC 22–24

Krim Ljubljana (szlovén)–Larvik (norvég) április 13., 20.30, Ljubljana
1. mérkőzés: Larvik (norvég)–Krim Ljubljana (szlovén) 22–24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik