Női kézi: Alstad örül a győri fél évnek, de szerelme hazahúzza

Vágólapra másolva!
2016.01.07. 14:34
Mint ismert, a Győri Audi ETO KC fél évre szerződtette Ida Alstadot, hogy a szezon végéig pótolja a sérült Tomori Zsuzsannát és Görbicz Anitát. A világbajnok norvég kézilabdázó büszke rá, hogy a Rába-parti csapatban játszhat.

„Nagyon örültem és egyben büszke is vagyok rá, hogy egy ilyen szintű klub, mint a győri, engem keresett meg, hogy ha csak fél évre is, de szerződjek ide” – mondta Ida Alstad a kisalfold.hu-nak. Ida Alstad a kisalfold.hu-nak.

„A világ egyik legjobb klubjában játszom, amely nagy célokat tűz ki minden évben maga elé. Boldog vagyok, hogy ennek részese lehetek. Szerettem volna mielőbb megismerkedni az itteni módszerekkel, s bár vannak jó ismerősök a csapatban, azért nyilván kell egy kis idő, hogy teljesen beilleszkedjem. Az azért sokat segített, hogy három honfitársam is itt játszik, természetesen kikértem a véleményüket, elsősorban Heidi Löke segített nagyon sokat, de ez érthető, mégiscsak ő játszik Győrben a legrégebb óta.

Ida Alstad (Fotó: kisalfold.hu)
Ida Alstad (Fotó: kisalfold.hu)

A kétszeres világ-, kétszeres Európa- és egyszeres olimpiai bajnok csupán fél évre tervez Győrben, hiszen jövő nyárig még szerződése van a Byasennel. Az eredménykényszer nem okoz neki problémát, azonban párja távolléte igen.

„A barátom Trondheimben maradt, nem jött velem. Ennyi időt biztosan kibírunk, majd ő utazik hozzám nagyjából kéthavonta, de a hosszabb távollét már kérdéseket is felvetne. A lényeg, hogy most erre az időszakra koncentrálok teljes erővel, s igyekszem a csapatot segíteni a célok elérésében” – mondta Alstad, aki már a Buducsnoszt Podgorica elleni szombati Bajnokok Ligája-középdöntőben is pályára léphet a zöld-fehéreknél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik