Női kézi: 25 éve, hogy pelenkával sokkolták, válaszul KEK-et nyert a Dunaferr

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 22:47
null
A győzelmet követő ünneplés pillanatai (Fotó: duol.hu)
Negyedszázada ünnepelte első, csapatsportágban aratott jelentős sikerét a Dunaferr SE, a női kézilabdázók a Kupagyőztesek Európa-kupájában diadalmaskodtak. A piros-fehérek a német Lützellinden együttesét múlták fe­lül a májusi fináléban, idegenben két góllal kikaptak, itthon nyolccal nyertek, végigvezetve, jó játékkal hódították el a serleget 1995. május 6-án – ennek hátterét idézi fel a Dunaújvárosi Hírlap.
Laurencz László és Pergel István tanítványai öt akadályon küzdötték át magukat, mire magasba emelhették a trófeát. Akkor még tudni nem, csak sejteni lehetett, hogy ezzel beköszönt a hosszú éveken át tartó aranykorszak.

A duol.hu sorozatának első részében a játékosok idézték fel a menetelés és a Lützellinden elleni döntő legfontosabb pillanatait – a cikk ide kattintva olvasható –, míg a második részben a sikerkovács, Laurencz és a klubvezetőségelevenítette fel a történteket.

Többek között azt a napot, amikor a tréner azzal sokkolta tanítványait, hogy pelenkát dobott az öltözőbe, mondván, csapata előző napi játékát elnézve inkább erre van szüksége játékosainak, mint sportfelszerelésre...

A néhol „különc” húzások az eredmények, s a főszereplők visszaemlékezései alapján is beváltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik