„Minden idők legerősebb ETO-ja” - Bulatoviccsal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.17. 08:38
null
Bulatovics a következő szezontól <br />Győrben örülhet (Fotó: Korponai Tamás)
A montenegrói Katarina Bulatovics Győrben folytatja pályafutását – ez a BL-győztes Győri Audi ETO KC sajtómeghívójából derül ki. A klub május 29-én mutatja be a Valceából érkező átlövőt.

Amint azt már a Nemzeti Sport is előre vetítette, a montenegrói átlövő, Katarina Bulatovics Győrben folytatja pályafutását.

Az elvi megállapodás valószínűleg már hetekkel ezelőtt megszületett, de a felek szerették volna megvárni a bejelentéssel a Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet a Larvik ellen sikerrel vívott meg a Győr.

A hivatalos bemutatásra, a Győri Audi ETO KC mai meghívója szerint, május 29-én, 11 órától kerítenek sort.

A montenegrói átlövő mellett a Dunaújvárosból érkező Bognár-Bódi Bernadett szerződtetését is ekkor jelentik be. A szélső a Szkopjébe igazoló Jovanka Radicsevics pótlására érkezik, 2001 és 2007 között már játszott az ETO-ban, és a csapattal kétszer nyert bajnokságot és háromszor Magyar Kupát. Ugyanakkor a francia Raphaëlle Tervel meghosszabbította szerződését.

Bulatovics 2007-ben a dán Slagelsével, míg tavaly a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával – éppen a Győr legyőzésével – BL-t nyert. A podgoricai együttessel 2010-ben a KEK-ben is diadalmaskodott. A montenegrói válogatottal 2012-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes volt, a londoni ötkarikás játékokon ő lett a legeredményesebb játékos. Az olimpián és a kontinensviadalon is beválasztották az All Star-csapatba.

A balkezes világklasszis – aki nyert már dán, montenegrói és román bajnokságot is – az előző idényben a román Oltchim Valceát erősítette, amely a Győrrel szemben veszített az idei BL-elődöntőben. A mostani sorozatban a ferencvárosi Tomori Zsuzsanna mögött a második helyen végzett a góllövőlistán.

„Örömmel tölt el, hogy a Bajnokok Ligája aktuális címvédőjéhez igazolhattam. Azért is boldog vagyok, mert csak dicsérő hangot hallottam eddig a Győrrel kapcsolatban. Nagy ambíciókkal rendelkező klubban folytatom, ahol igazi kihívás lesz a BL-cím megvédése" – idézi Bulatovics szavait az európai szövetség honlapja. A montenegrói átlövő egyébként a május 29-én esedékes hivatalos győri bemutatásáig nem nyilatkozik a sajtónak.

A VALCEÁNÁL MINDEN JÓT KÍVÁNNAK BULATOVICSNAK

„Sejtettem, hogy Győr lesz a következő úti célja. Bulatovics Valceában megtette a kötelességét, ami egy profitól elvárható. Sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani, jövőre már képtelenek lettünk volna garantálni számára a jelenlegi szerződésében szereplő feltételeket. Sok sikert kívánok neki a jövőre nézve, a Valceában mindig szívesen fogunk gondolni rá" – nyilatkozta Petre Berbecaru, a Valcea elnöke, aki határozottan nem értett egyet azokkal a sajtóban megjelent hangokkal, amely szerint a játékos a Bajnokok Ligája elődöntőjében nem tett meg mindent leendő klubja ellen a pályán.

A román médiában korábban arról írtak, hogy a montenegrói klasszis havi 14 ezer eurót (4 millió 231 ezer forint) fog keresni Győrben.

„Hivatalosan is elmondhatom, hogy Katarina Bulatoviccsal két-, Bognár-Bódi Bernadettel egyéves szerződést kötöttünk. Ezenfelül marad még egy szezont Raph Tervel, s szülése után júliusban a csapattal kezdi meg a felkészülést Hornyák Ágnes. Talán nem túlzás az állítás, hogy minden idők legerősebb ETO-ja lesz a jövő évi – nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Kelecsényi Ernő klubelnök, aki kérdésre válaszolva kitért a Veszprém kötelékéhez tartozó győri játékosokra is, valamint a Róth Kálmán vezette együttesnél várható változásokra.

„Víg Vivien és Hosszú Boglárka Dunaújvárosba szerződik, nagy bánatunkra Schatzl Nadine Érdre igazol. Érkezik viszont a juniorválogatott jobbszélső Vesztergombi Dalma Szentendréről, Marincsák Nikolett Debrecenből, míg Gulyás Vanda tőlünk, az ETO-tól megy Veszprémbe. Az is eldőlt, hogy Planéta Szimonetta és Tóth Gabriella ugyan marad Veszprémben, de nagyon sokat készül majd az első csapatunkkal.”

„Ez a keret a következő szezonban is a BL-győzelem esélyese lesz. Új Hypo semmiképpen sem alakul a Győrből, az más korszak volt, más körülmények között. Mi a magunk útját akarjuk járni, amiben persze újabb BL-győzelmek tervei szerepelnek" – vázolta a célokat Kelecsényi a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A sportvezető elmondta, a lányok még nem kapták meg a korábban beígért plusz jutalmat.

„A lányok még nem kapták meg az extra meglepetést, úgyhogy maradjon egyelőre titok, de azt jelezném: nem újabb jutalmat fognak kapni, hanem meglepetés vár rájuk, egy örök emlék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik