Kézilabda: öltözői pánik tört ki a bűzbomba miatt

Vágólapra másolva!
2018.10.08. 13:58
Botrányos körülmények között szenvedett hatgólos vereséget az ÖIF Arendal kézilabdacsapata a török Selka Eskisehir Hentbol SK vendégeként: a  norvégok szerint szabotázs történt a mérkőzésükön, ezért panaszt nyújtottak be az Európa Kézilabda-szövetségnél. A törökök szerint csak a nézők vécéje dugult el.

A norvégok szerint az öltözőjükben valaki bűzbombát helyezett el, így a Challenge-kupában rendezett meccs előtt képtelenség volt taktikai értekezletet tartani, a játékosok és a vezetők is alig bírták visszatartani, hogy ne hányják el magukat.

A klub szerint az egyik kapufát is bezsírozták, ezt is belefoglalták az EHF-nek elküldött hivatalos tiltakozásba.

„Olyat már tapasztaltuk, hogy a közönség pénzérmékkel vagy más tárgyakkal megdobáljon bennünket. De ez az ügy kiemelkedik, mert egy ilyen szabotázst nem lehet úgy elküvetni, hogy a hazai csapat ne legyen benne aktívan” – nyilatkozta Björn-Gunnar Bruun Hansen klubigazgató.

Az edző, Marinko Kurtovic úgy nyilatkozott, soha életében nem tapasztalt még ilyen sportszerűtlenséget.

„A játékosaim között pánik tört ki, megpróbálták kimenteni a ruháikat a büdös öltözőből, de nléhány ruhadarabot ki is kellett dobni” – nyilatkozta. Hozzátette, a legszörnyűbb, hogy se a játékvezetők, se az EHF jelenlévő képviselői nem foglalkoztak a problémával.

A norvég TV2 megkereste az ellenfelet, és a török csapat vezetése mailben cáfolta a szándékosságot. „Nagyon sajnáljuk, ami történt, de nem szabotázs, hanem baleset volt. A nézők vécéje a vendégcsapat öltözőjéhez közel van, és néhány felelőtlen szurkoló eldugította, így a szag az öltözőbe szivárgott. Ez történt, nem volt semmilyen bűzbomba. Munkatársaink azonnali lépéseket tettek, és áttették az Arendal csapatát egy másik öltözőbe.”

A mérkőzést a törökök 34–28-ra megnyerték, a meccs legeredményesebbje a korábban Csurgón is megfordult ukrán Vladiszlav Osztrusko volt hét góllal.A visszavágót pénteken játsszák Norvégiában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik