Női kézi: néhány éven belül ismét nemzetközi kupameccset játszanának Újvárosban

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 08:42
null
Rapatyi Tamás a stabilitásban és a hosszú távú munkában hisz (Fotó: Dunaújvárosi Hírlap)
Hosszú távú stabilitás megteremtése a cél a Dunaújvárosi Kohász NB I-es női kézilabdacsapatánál, ahová hat év elteltével tért vissza Rapatyi Tamás vezetőedző. A veszprémi utánpótlásból hazaigazoló rutinos dunaújvárosi szakember sokadik ciklusát kezdi meg az „acélvárosban”, ahol néhány év múlva ismét nemzetközi kupameccset játszana a piros-fehérekkel.

„Több tényező motivált, mikor hazatértem. Az első,  hogy a vezetőség olyan hosszú távú célt vázolt fel, amiért úgy gondolom, érdemes dolgozni. Három-négy év múlva szeretnénk újra kilépni a nemzetközi porondra” – kezdte Rapatyi Tamás, a DKKA nemrég kinevezett trénere.

„A sikereim nagy részét tősgyökeres dunaújvárosiként itt értem el, később erős utánpótlást építettem fel, természetesen ezek is számítottak, mikor elvállaltam a munkát” – mondta, s hozzátette, családias légkör kezd kialakulni a klubnál és jó érzéssel tölti el, hogy ennek a folyamatnak ő is a részese lehet.

A 62 éves szakember arról is beszélt, hogy milyen változtatásokkal szeretné elérni, hogy csapata előbbre lépjen.

„ Az első és legfontosabb, hogy támadásban és védekezésben is irányítsuk a játékot, megelőzzük az ellenfeleinket és ne csak kövessük az eseményeket. Eddig két edzőmérkőzést játszottunk a Podravka ellen, és azt kell mondanom, nagyon biztató volt a játékunk. Úgy láttam, a lányok megértették amit elképzeltem, és talán többet is kaptam, mint amit vártam a felkészülés e szakaszában” – folytatta a Fejér megyei gárda edzője. „Még i smerkedem a játékosokkal,  ezért nem tudtam, mire számítsak, így nekem is felmérő jellegű volt  a két meccs, de kellemesen csalódtam. Tanulási fázisban vagyunk, és habár sok tehetséges fiatal játékosunk van, ez a kettősség alapvetően meghatározza a teljesítményünket.”

A csapattól a nyári felkészülés során távozott friss érkező Ana Tomkovics, s habár Rapatyi Tamás meglepődött a légiós eligazolásán, nem esett kétségbe.

„Nagyon meglepett a döntése, ilyennel még nem találkoztam. Ami szerencsés ebben a helyzetben, hogy még nem tartottunk abban a fázisban, hogy beépítsük a csapatjátékba. Most ez a kész keret, ezzel dolgozunk. Ha sikerül igazolnunk egy balkezest a folytatásban, nyerünk vele, ha nem, akkor így játszunk, de más csapat is megoldotta már ezt a problémát” – fogalmazott.

Ami a jövőt illeti, a vezetőedző jóslatokba nem bocsátkozott, azonban a tavalyi kiíráshoz képest mindenképpen előbbre lépne.

„Hosszabb idő felépíteni az új játékstílust, de örülök neki, hogy megvan a bizalom. Ha valaki stabilitást szeretne elérni, ahhoz szükség van rá. Az, hogy mire lehetünk képesek, a tanulási sebességünktől nagyban függ. Úgy gondolom, tavasszal már erőteljesebbek leszünk, de örülnék, ha nem lenne igazam, és már korábban bekövetkezne” – fejezte be Rapatyi Tamás.

DKKA (9.)
Érkezett: Horváth Petra (balátlövő, Szombathelyi KK), Ana Tomkovics (jobbátlövő, Medicinar), Oguntoye Viktória (kapus, DAC), Farkas Johanna (irányító, Győri Audi ETO – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezett: Poczetnyik Luca (DVSC Schaeffler), Arany Rebeka (jobbszélső, DVSC Schaeffler)
Távozott: Ana Tomkovics (jobbátlövő, családi okok miatt távozott), Dominika Mrmolja (jobbátlövő, ?) Jana Sustková (balátlövő, ?), Bulath Anita (balátlövő, visszavonult), Polics Tímea (balátlövő, ?), Hlogyik Petra (kapus, ?), Horváth Gréta (jobbszélső, Békéscsaba)
Kölcsönbe távozott: Wéninger Alexa (NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik