Kézilabda: érvényben marad az orosz és fehérorosz csapatok kizárása

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 19:59
null
A Rosztov Don – amely idén februárban még a Ferencvárossal játszott a BL-ben – jövőre biztosan nem indulhat a Bajnokok Ligájában (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint ismert, február végén az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága egy rendkívüli ülésen úgy határozott, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait további intézkedésig felfüggeszti az akkor zajló versenysorozatokból az ukrajnai háborús helyzet miatt. Most újra ülésezett a testület, s (egyelőre) a 2022–2023-as idényre vonatkozóan is fenntartotta a döntést.

A februári hivatalos határozat kimondta, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjai, klubcsapatai kizárásra kerülnek minden egyes versenysorozatból. A döntés további értesítésig volt érvényes.

Az EHF végrehajtó bizottsága a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntője előtt megtartotta idénybeli utolsó ülését, amelyen úgy határozott, érvényben marad a korábbi döntés, azaz jelen állás szerint a következő idényben sem szerepelhetnek az orosz és fehérorosz csapatok a nemzetközi sorozatokban.

Az ukrán csapatok részvételéről a klubversenyekre való nevezési folyamat lezárultát követően születik döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik