Kézilabda: Amorimék lemondatnák a brazil szövetség elnökét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.24. 10:36
Magyarországon játszó légiósai segítségével segélykiáltást hallatott a brazil kézilabda: a helyi szövetség ugyanis két hete elveszítette főtámogatóját, a Banco do Brasilt, amely az éves költségvetés háromnegyedét állta.

A sportágat képviselő sztárok (köztük a szegedi Thiagus Petrus, a váci Bárbara Arenhart és a győri Eduarda Amorim) videoüzenetükben azonnali változtatást kérnek, és nyilvánosan követelik a 28 éve regnáló Manoel Luiz Oliveira elnök lemondását. Szeretnék visszaszerezni a szponzorok bizalmát, és helyreállítanák a szövetség imázsát.

„A változás lépésről lépésre, de sokak erejével történik. Mi, sportolók együtt a kézilabda javát szolgáljuk. Új vezetést új gyakorlattal és átláthatósággal” – ez a játékosok üzenete.

A GloboEsporte.com-on április 11-én megjelent cikk szerint a Banco do Brasil a kézilabda helyett a röplabdába és az utcai tömegsportokba fektetne be inkább. Thierry Gozzer újságíró szerint mindez a brazil szövetség politikai helyzetével lehet összefüggésben. Manoel Luiz Oliveira elnököt tavaly ugyan ismét megválasztották, de győzelmét az illetékes bíróság nem ismerte el, miután számos pénzügyi visszaélést és túlszámlázást tártak fel a belső vizsgálatok.

Egy héttel ezelőtt a spanyol Granollersben védő César de Almeida úgy nyilatkozott, nagyon komolyan aggódnak a brazil, de egyben a dél-amerikai kézilabdázásért is.

„Sokat veszítettünk a Banco do Brasil kivonulásával, hiszen például Jordi Ribera, a férfiválogatott korábbi edzője olyan kézilabdatáborokat hozott létre, amelyek ettől a pénztől függnek. De a hazai bajnokság is nagyban függ a szövetség költségvetésétől” – nyilatkozta.

A játékosok Manoel Luiz Oliveira elnök lemondását követelik (Fotó: GloboEsporte.com)
A játékosok Manoel Luiz Oliveira elnök lemondását követelik (Fotó: GloboEsporte.com)

A brazil összeomlás azzal fenyeget, hogy a férfiválogatott nem tud elindulni a június 16-án rajtoló, grönlandi pán-amerikai bajnokságon, amely egyben selejtezőként szolgál a 2019-es világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik