Férfi kézi: telt ház várja a magyar és a szlovén válogatottakat Nagykanizsán

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 16:16
null
A Kanizsa Aréna felnőtt válogatott kézilabda-mérkőzéssel szombaton debütálhat a sportvilágban (Fotó: Polgár László)
A szlovén férfi kézilabda-válogatott háza táján is készülnek a Magyarország elleni kettős párharcra, melynek a második felvonását január 7-én, szombaton, Nagykanizsán rendezik. A dél-zalai város 2021. december 4-én ünnepélyes keretek között átadott Kanizsa Arénája az első olyan nagyszabású sporteseményének adhat otthont, mely során a 3500 férőhelyes kapacitását teljes mértékben kihasználhatja.

 

Az idei világbajnokságra készülő két válogatott, Magyarország és Szlovénia a napokban két találkozót is vív egymás ellen. Közülük az elsőt, január 5-én, csütörtökön 18 órától, a szlovéniai Ljutomerben játsszák, január 7-én, szombaton 16 órai kezdettel Nagykanizsán, a Kanizsa Arénában mérhetik össze tudásukat a felek. Mindkét együttes a január 11-én rajtoló lengyel-svéd közös rendezésű vb-re készül, s azzal szlovén oldalon is tisztában vannak, hogy Kanizsán egy impozáns helyszínen mérkőzhetnek meg a csapatok. A világbajnokságra hangoló legénységek egymással mondhatni „szomszédok”, így logikus volt a szövetségek részéről, hogy földrajzilag is egymáshoz közel álló helyszíneken vívják meg a két összecsapást.

„Azt szeretném, ha a srácok nemcsak az előttünk álló felkészülési meccseken, hanem az edzéseken is úgymond igazi versenyszellemben tennék oda magukat, s ahogy tapasztalom, így is tesznek, mivel tudják, ilyen szellemben léphetünk előre – fogalmazott a ljutomeri és a nagykanizsai meccsek előtt Uros Zorman, a szlovénok 42 éves szövetségi kapitánya a szlovén kézilabda-szövetség honlapján. – Szeretnénk a magyarok ellen valamennyi taktikai variációnkat tovább gyakorolni, legyen szó támadásról, vagy védekezésről. Nem kimondottan az eredményre helyezzük a hangsúlyt az előttünk álló két mérkőzésen, mi több, védekezésben olyan variációkat is kipróbálunk, melyeket eddig még nem alkalmaztunk. Tudjuk, hogy mindezek kellő begyakorlásához idő kell, s az edzéseken, valamint a mérkőzéseken tapasztaltak alapján tudunk arról dönteni, melyek is lehetnek a leghatékonyabbak.”

A SZLOVÉN FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Joze Baznik (Nimes), Urban Lesjak (Eurofarm) és Klemen Ferlin (Erlangen)
Mezőnyjátékosok: Tadej Mazej (Celje Pivovarna Lasko), Blaz Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar), Stas Slatinek Jovicic (Trimo Trebnje), Dean Bombac, Borut Mackovsek (mindkettő OTP Bank-Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Gasper Horvat (Trimo Trebnje), Peter Sisko (Gorenje Velenje), Aleks Kavcic (Zagreb), Grega Krecic (Csurgói KK), Domen Makuc (Barcelona), Rok Ovnicek (Nantes), Aleks Vlah (Celje Pivovarna Lasko), Kristijan Horzen (Rhein-Neckar Löwen), Blaz Blagotinsek (Göppingen), Stefan Zabic (Celje Pivovarna Lasko)

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE:
Kapusok:
MIKLER Roland (OTP Bank-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Mol Tatabánya), PALASICS Kristóf (HSA NEKA)
Jobbszélsők:RODRÍGUEZ Pedro (Mol Tatabánya), BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros)
Jobbátlövők:ILIC Zoran (Telekom Veszprém), LEIMETER Csaba (PPD Zagreb – Horvátország), ANCSIN Gábor (Mol Tatabánya)
Irányítók:LÉKAI Máté (Ferencváros), HANUSZ Egon (TVB Stuttgart – Németország)
Beállók:BÁNHIDI Bence (OTP Bank-Pick Szeged), ROSTA Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC)
Balátlövők:BODÓ Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
Balszélsők:BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), KOVACSICS Péter (Ferencváros)
Tartalék:GYŐRI Mátyás (Mol Tatabánya)
Szövetségi kapitány:Chema RODRÍGUEZ

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
2023. január 5., Ljutomer

18.30:Szlovénia–Magyarország
2023. január 7., Nagykanizsa
16.00:Magyarország–Szlovénia (Tv:M4 Sport)

FÉRFI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG(2023. január 11–29., Lengyelország, Svédország)
A-csoport (Krakkó):
Spanyolország, Montenegró, Chile, Irán
B-csoport (Katowice):
Franciaország, Lengyelország, Szaúd-Arábia, Szlovénia
C-csoport (Göteborg):
Svédország, Brazília, Zöld-foki-szigetek, Uruguay
D-csoport (Kristianstad): Izland, Portugália, MAGYARORSZÁG, Dél-Korea
E-csoport (Katowice):
Németország, Katar, Szerbia, Algéria
F-csoport (Krakkó):
Norvégia, Észak-Macedónia, Argentína, Hollandia
G-csoport (Jönköping):
Egyiptom, Horvátország, Marokkó, Egyesült Államok
H-csoport (Malmö):
Dánia, Belgium, Bahrein, Tunézia
A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, a magyar válogatott továbbjutása esetén a C-csoport három legjobbjával kerül egy ágra a középdöntőben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
2023. január 12., csütörtök
18.00:
Magyarország–Dél-Korea
2023. január 14., szombat
18.00:
Izland–Magyarország
2023. január 16., hétfő
20.30
: Portugália–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik