Kézi: a szaklap szerint Császár az évad legrosszabb igazolása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.08. 18:52
null
Császár Gábor nem vált be Párizsban – de ez nem feltétlenül az ő hibája (Fotó: Imago)
Császár Gábort választotta meg a férfi kézilabdaidény legrosszabb átigazolásának a handball-planet.com internetes kézilabdás szaklap, amely tízes listát közölt a legkevésbé bevált játékosokról. Beszédes, hogy a Paris SG további két szerzeménye került a tíz közé, azaz nem feltétlenül a játékosokkal van a baj.

A szaklap az összeállítás bevezetőjében ki is tért rá, hogy az esetek nagy részében nem a játékosokat kell hibáztatni, a csapatépítésbe és az edzői munkába ugyanúgy hiba eshetett.

„A magyar válogatott játékos legjobb éve 2012 volt. Az Európa-bajnokságon és az olimpián is fantasztikus volt, de utána hanyatlani kezdett a formája – áll a Császárról írt elemzésben. – Antonio Carlos Ortega Veszprémjében nem találta a helyét, és az önbizalmát is elvesztette a sok kritika hallatán. Párizsba kerülve sem változott mindez, a PSG-ben esélyt sem kapott arra, hogy megmutasson valamit a tudásából. Nagy névként érkezett Franciaországba, de az, hogy a BL-szezon alatt összesen négy gólt szerzett, mindent elmond..."

Több magyar vonatkozású (klub vagy játékos szintjén) átigazolás nincs a tízes listán.

Philippe Gardent arab pénzből összevásárolt csapatából még ketten vannak a listán. A második a horvát Jakov Gojun, aki a megszűnt Atlético Madrid védekező specialistájaként érkezett, de a PSG védelmének leggyengébb láncszeme lett. A 9. helyre Daniel Narcisse csapatkapitány került, akitől hiába várták, hogy átütő erőt adjon a csapatnak, nem sikerült neki.

A listán dobogóra került a BL-címvédő Hamburgból a szintén német Göppingenhez szerződő Michael Kraus – a tavalyi BL-finálét eldöntő gól szerzője beleszürkült a Bundesliga 12. helyén álló kiscsapatba, amelynél egykor a profi karrierjét kezdte.

A handball-planet korábbi listáján a Kielből a Veszprémhez igazoló Momir Ilicset az idény második legjobb szerzeményének találták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik