Kézi: Németh A., Vestergaard és Zovko kapitányjelölt - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.01.28. 19:28
Mint korábban beszámoltunk róla, Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke korábban elárulta, hogy a női válogatottnál négy kapitányjelölt van a szűkített listán, amely vegyes, tehát magyar és külföldi szakember neve is szerepel rajta. A Magyar Nemzet Online a négyből hármat nevesít is, eszerint Németh András, Jakob Vestergaard és Zdravko Zovko esélyes a kispadra.

Az MNO értesülései szerint három neves szakember, Németh András, Jakob Vestergaard és Zdravko Zovko egyaránt esélyes az MKSZ-nél a magyar kapitányi posztra. MNO értesülései szerint három neves szakember, Németh András, Jakob Vestergaard és Zdravko Zovko egyaránt esélyes az MKSZ-nél a magyar kapitányi posztra.

Németh András számára nem lenne idegen a munka, hiszen rövid ideig 1998-ban, majd 2005 és 2008 között is betöltötte a posztot, 2005-ben világbajnoki bronzérmet nyert Görbiczékkel Szentpéterváron. Németh az elmúlt években a Váci NKSE-t és a Hypót (utóbbit két szakaszban) irányította, az osztrák csapattal KEK-et nyert.

Jakob Vestergaard neve leginkább a Viborggal elért sikerek miatt csenghet ismerősen, a dán élcsapattal 2009-ben és 2010-ben is elhódította a BL-serleget. Az elmúlt szezonban a Valceánál dolgozott, majd a román együttes bedőlése után visszatért Dániába, ám vezetőedzői feladatot nem vállalt.

A korábban a Veszprém férfi együttesénél dolgozó Zdravko Zovkót sem kell különösképp bemutatni a magyar kézilabdabarátoknak, a szakember az elmúlt években már női vonalon mozgott, hiszen a Podravka Koprivnicát és a Zvezda Zvenyigorodot is edzette, a vasárnap befejeződött férfi Eb-n a horvát stáb tagja volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik