Kézi: „Ne legyetek átlagosak” – ritkán hallható időkéréssel köszönt el a Loki edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.07. 10:18
null
Tone Tiselj elégedett lehetett csapata utolsó meccsén nyújtott játékával (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencvárostól elszenvedett 28–24-es vereséggel búcsúzott el a DVSC női kézilabdacsapatától Tone Tiselj. A szlovén edző utolsó bajnokiján újra szenvedélyesen hajtotta a játékosait, s az időkérései alkalmával útravalóval is szolgált nekik a jövőre.

A meccs úgy indult, hogy az éllovas Fradi átgázol a Lokin, a 16. percben már 9–3-ra vezetett Elek Gábor együttese, amikor Tone Tiselj kikérte az első idejét.

„Ne foglalkozzatok az állással! Teljes erőbedobással játszanak, megpróbálnak »megsemmisíteni« minket, megmutatva, hogy milyen jók. Csak egy dolgot szeretnék látni tőletek, hogy a végsőkig küzdötök és a tudásotok legjavát próbáljátok nyújtani. Ha így tesztek, nem veszíthettek” – mondta a DVSC edzője, és úgy tűnt, játékosaira hatottak az elhangzottak. A hajdúságiak a végül hat gólig jutó Jelena Deszpotovics vezérletével a szünetig 12–10-re jöttek fel, majd a második félidő elején egy 7–1-es periódussal 17–13-ra átvették a vezetést.

Ezután magához tért az FTC, és a hazaiak produkáltak egy 7–0-s etapot. Tiselj még egygólos előnynél hívta újra magához a csapatát: „Tökéletes, ezt akartuk! Most itt a kihívás előttünk, mindenki ellenünk fog szurkolni a csarnokban. Fontos, hogy koncentráltak maradjunk. Továbbra se törődjetek az eredménnyel!”

A BL-győztes edző szavai ellenére a DVSC már nem tudta megtörni az újra lendületbe jövő FTC-t, amely kezdett ismét ellépni. Tiselj az 51. percben, 23–20-as hátrányban gyűjtötte utoljára maga köré a játékosait, és ritkán hallható időkéréssel köszönt el.

„Ezúttal kicsit a megszokottól eltérő leszek, a tévénézőkhöz is szeretnék szólni. Köszönöm Magyarország, köszönöm Debrecen, és köszönöm nektek ezt a csodálatos két évet. Nagyon boldog voltam köztetek, kiváló munkát végeztetek. A jövőben is legyetek igazi csapat, és játszatok úgy, mint ahogy azt ma tettétek! És emlékezzetek rá, ne legyetek átlagosak, a végsőkig küzdjetek mindenhol, mindenkivel szemben! Most megint cserélünk néhányat, köszönöm még egyszer mindenkinek!”

Bár az állás és a hátra levő idő alapján még megfordítható lett volna a találkozó a DVSC számára, a vendégek mestere – valószínűleg szintén egyfajta üzenetként – a fiatalokat küldte pályára az utolsó percekben, akik nem is vallottak szégyent.

A 28–24-es vereséggel véget érő találkozó után Tiselj az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, az utóbbi időszakban különböző okok miatt nem volt boldog, és szerinte ez meglátszott csapata játékán is. Most azonban újra boldog volt, és ezt biztos érezték a játékosai is, talán ez is benne volt a népligeti teljesítményben.

„Elsőre nem voltak különösebb elvárásaim, úgy éreztem, legfeljebb fél évet töltök a csapatnál, de Debrecen gyönyörű város, kitűnő lehetőségekkel és fantasztikus szurkolótáborral, így maradtam – mondta meghatottan a távozó szakember. – Amikor elkezdtük a közös munkát, a csapat nem volt a legjobb állapotban, de sok munkával szép sikereket értünk el. Itt jöttem rá, hogy nem csak kiemelkedő játékosokkal lehet jó eredményt elérni, ez visszaigazolás nekem szakmailag. A debreceni időszak minden mozzanata a szívemben marad. A kézilabdán kívül is barátokra leltem Magyarországon, nagyon jól éreztem magam a szabadidőmben a debreceni kerékpárosok között. Talán egy nap visszatérek.”

A szlovén szakember irányításával a DVSC 2016-ban a negyedik, 2015-ben és 2017-ben a hetedik helyen zárt a bajnokságban. A Magyar Kupában tavaly harmadik lett. A 2017–2018-as bajnokságban tíz meccsen nyolc pontot gyűjtött az együttes, ez jelenleg a 9. helyre elég a tizennégy csapatos mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik