Kézi: Győrben ma bejelenthetik Oftedalékat, Tomori távozik

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 06:49
null
Stine Oftedal hamarosan már győri gólokat szerezhet
Minden bizonnyal a norvég Stine Oftedal és a dán Anne Mette Hansen szerződtetését is bejelenti csütörtökön a Győri Audi ETO kézilabdacsapata, amellyel Kiss Éva és Görbicz Anita is szerződést hosszabbít, Tomori Zsuzsanna viszont a nyáron távozik a klubtól.

 

Ambros Martín mérges volt vasárnap, de csütörtökre eltűnhetnek a felhők a homlokáról, hiszen klubja tisztába tesz néhány kérdést a jövő évi játékoskerettel kapcsolatban. A győriek vezetőedzőjét a minapi BL-mérkőzés után nem önmagában a tény bosszantotta, hogy csapata sok hibával játszva 27–27-es döntetlenre végzett a norvég Larvik ellen. Akkor lett kicsit rosszkedvű, amikor arról beszélt, hogy az együttes körül felbukkanó kérdőjelek (ki megy, ki marad) és felkiáltójelek (Orbán Adrienn és Tóth Gabriella hirtelen Kisvárdára igazolása) mekkora szerepet játszottak az eredményben.

„Minden külső tényezőt ki kell zárnunk, és csak a csapatra szabad fókuszálnunk. Ezekben a hónapokban történnek az igazolások a sportágunkban, és túl sokan beszélnek túl sok mindenről, valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy nem koncentrálunk úgy, ahogyan kellene – mondta az ETO vezetőedzője. – Pedig a csapat, az edzések, a meccsek a legfontosabbak, azoknak kellene a középpontban lenniük. Nem tudom, miért kell ennek befolyásolnia minket, miért kell januárban vagy februárban bejelenteni az új játékosokat, miért kell azzal foglalkoznia mindenkinek, ki marad jövőre is, ki nem – most jön a szezon legfontosabb része, és június harmincadikáig mindenkinek szerződése van. Persze próbálok őszinte lenni a játékosaimmal, de ha a környezetükben mindenki beszél mindenfélét, az kihatással van arra, hogyan végzik a munkájukat. Szóval ezt a helyzetet jobban kell kezelnünk a jövőben.”

Első lépésként a Győr csütörtökön bejelenti a keret jó néhány változását. Eszerint a 25 évesen már kétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes, háromszoros Eb-aranyérmes irányító, a norvég Stine Oftedal a francia Issy Paris mezét cseréli a nyártól minden bizonnyal zöld-fehérre, a dán vb-bronzérmes balátlövő, a 22 éves Anne Mette Hansen pedig már fel is bontotta a Köbenhavnnal jövő nyárig szóló szerződését. (A légiósok érkezéséről korábban már beszámoltunk.) Emellett eldőlt, hogy a válogatott Kiss Éva és Görbicz Anita is hosszabbít a klubnál. (Kari Aalvik Grimsbö, Nycke Groot, Yvette Broch, Bódi Bernadett és Jana Knedlíková szerződésének meghosszabbítását már korábban bejelentette az ETO.)

Értelemszerűen lesznek ugyanakkor távozók is a nyáron. A legnevesebb közülük Tomori Zsuzsanna, aki információink szerint biztosan nem marad Győrben, és a lejáró szerződésű játékosok közül Korsós Dorina sorsa is kérdéses: a közeljövőben dőlhet el, hogy az elmúlt másfél évben két térdszalagszakadást elszenvedő balszélső az együttesnél folytatja-e.

Szóval még nincs meg minden kérdésre a válasz a bajnokcsapat jövő szezonbéli keretével kapcsolatban, de legalább már tisztul a kép – és ezzel párhuzamosan talán a játékosok feje is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik