Kézi: Elvállalja a hetest is - Marguc az új lehetőségről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.23. 19:22
Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának új igazolása, Gasper Marguc interjút adott a bakonyi klub hivatalos oldalának. A 24 éves szlovén szélső beszélt klubváltásának okairól, az új körülményekről és mezszámáról is.

Marguc az előző szezonban az ötödik helyen végzett a Bajnokok Ligája góllövőlistáján, ám azt mondja, Veszprémben nehezebb dolga lesz. „Természetesen nagyon jó látni az egyéni sikereket, de mindez a csapatnak volt köszönhető, akik önbizalmat adtak, rám bízták a labdát, sok jó passzt kaptam tőlük. Remélem, hogy folytatni tudom ezen a szinten, sőt még feljebb tudok lépni, de ez persze attól is függ majd, hogy hogyan fognak megoszlani a játékpercek köztem és Gulyás Péter között. Celjében szinte mindig közel hatvan percet játszottam, de ez itt már egy más történet, egy más szint, szóval izgalmas lesz.”

„Nehéz döntés volt elhagyni Celjét, és kizárólag egy nagycsapat kedvéért voltam hajlandó ezt a lépést megtenni. A Veszprém természetesen egy nagy klub, minden évben a final fourért harcol a Bajnokok Ligájában. Ez volt a választásom legfőbb oka, ugyanis egy napon meg akarom nyerni a BL-t, és erre itt minden esélyem meg van. Ráadásul Veszprém közel van Celjéhez, és valóban a következő lépést jelenti a karrieremben.”

A szlovén szélső elárulta: örül neki, hogy továbbra is egy csapatban szerepelhet Lékai Mátéval. „A döntésem meghozatala előtt már tudtam, hogy ő Veszprémbe igazol, de tőle függetlenül is ide szerződtem volna. Természetesen az ő jelenléte nagy pluszt jelent számomra, mivel Celjében jó barátok lettünk. Nagyon sok mindenben segítettem neki Celjében, szóval most itt az ideje, hogy mindezt visszafizesse!” – mondta nevetve.

„Hihetetlen a csoportunk! – reagált Marguc a BL-csoportra vonatkozó kérdésre. – Mindent szerettem volna, csak azt ne, hogy már az első évben a Celje ellen kelljen játszanom. Ráadásul minden kalapból a legnehezebb ellenfeleket kaptuk. Nem emlékszem ennél keményebb csoportra a Bajnokok Ligája történetében, szóval nagyon érdekes lesz.”

A szélső magabiztos hétméteres lövőnek számít, de vajon készen áll-e, hogy Momir Ilics mellett ő is rendszeresen odaálljon a büntetővonal mögé? „Természetesen. Ha az edző megbízik bennem, akkor vállalom a kihívást, nem félek tőle! Celjében a középső korosztályhoz tartoztam, de itt Veszprémben Iman Dzsamali után én vagyok a legfiatalabb. Ez egy újszerű dolog számomra, de akár a hétméteresekről, akár a több játéklehetőségről van szó, nem félek élni vele” – ígérte Marguc.

„A hatost szerettem volna választani, de mondták, hogy ezt a számot visszavonultatták a klub történetének legtöbb gólját szerző Éles József tiszteletére – mondta a mezszámáról a légiós. – Így nem tudtam elsőre, hogy mit válasszak, de végül azért döntöttem a huszonnégyes mellett, mivel kettő plusz négy az hat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik