Kézi: Danyi szerint nem lesz gondja Elekkel a válogatottnál Háfráék miatt

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.17. 10:11
null
Danyi Gábor nem aggódik (Fotó: Török Attila)
Háfra Noémi és Schatzl Nadine a Ferencvárosból a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatához igazol jövő nyáron. Danyi Gábor, a Rába-partiak vezetőedzője szerint a két válogatott játékos klubváltása miatt nem lesz konfliktusa Elek Gáborral, a nemzeti csapatot Danyival együtt irányító FTC-trénerrel.

 

„Nyilvánvaló, hogy a Győri Audi ETO és a klub koncepciója minden játékos számára nagy kihívás és megtiszteltetés, illetve a két magyar válogatott kulcsjátékosnak a Ferencvárosban mutatott kvalitása és nívója is egyértelmű – mondta az M4 Sportnak Danyi Gábor, aki elárulta, – több európai élklubhoz hasonlóan – régóta figyelték Háfra Noémi és Schatzl Nadine teljesítményét. – Ez a két szál nagyon nagy lehetőségben találkozott most. Szintén beleillik a klub koncepciójába, hogy ha találunk egy-egy posztra magyar tehetségeket, válogatott klasszisokat, akkor megpróbáljuk Győrbe hívni őket.”

Idén januárban Danyi Gábor Elek Gáborral, a Ferencváros vezetőedzőjével közösen átvette a női válogatott irányítását. Felvetődik a kérdés, lesz-e konfliktus Háfra és Schatzl klubváltása miatt a két kapitány között.

„Munkakapcsolatunk őszinte kommunikáción alapszik, legyen az a pályán vagy azon kívül. Jó kommunikációval mindennek az elejét lehet venni. El kell fogadni, hogy az életben vannak olyan döntések, amelyek nem szimpatikusak, de hangsúlyozom, a korrektség mindenek előtt és ez nem is okozott gondot kettőnk között” – véli Danyi Gábor.

A Győr tavaly Faluvégi Dorottyát, az idén pedig Lukács Viktóriát szerződtette az FTC-től.

„A kilencvenes évek közepén ez épp fordítva volt, akkor mindenki a Ferencvárosban szeretett volna játszani, mert Európa egyik, ha nem a legjobb csapata volt, ez most megfordult” – tette hozzá a Bajnokok Ligája-győztes tréner.

A magyar válogatott a decemberi Európa-bajnokságon Horvátországgal, Szerbiával és Hollandiával szerepel egy csoportban. Azt egyelőre nem tudni, melyik városban játszanak Danyi Gáborék, hiszen Norvégia visszamondta a rendezést.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Herning):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (?):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (?):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország
A csoportok első 3 helyezettje jut a középdöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
December 4., 18.15:
Magyarország–Horvátország
December 6., 16.00:Magyarország–Szerbia
December 8., 20.30:Hollandia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik