Kézi: Gyenge volt a védekezés és a kapusteljesítmény - Fazekas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 09:27
null
Fazekas Nándor önkritikusan elismerte, hogy kapusteljesítményben is javulni kell a Plock ellen (Fotó: Hegedüs Gábor)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az MKB-MVM Veszprém szombat 14 órától fogadja hazai pályán a Wisla Plockot. Az első mérkőzésen egygólos hátrányba került bakonyiak határozott célja, hogy a visszavágón ellenállóbbá és sokkal masszívabbá tegyék a védekezésüket – erről beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Fazekas Nándor, a magyar bajnok kapusa.

 

„Tudtuk a meccs előtt is, hogy nehéz lesz. A legjobb tizenhat között már nincs könnyű ellenfél, és azok a csapatok is, amelyek ebben a szezonban nyerni tudtak Plockban, mindössze egy-két góllal múlták felül a Wislát. Nem számítottunk rá, hogy ilyen gyenge lesz a védekezés és a kapusteljesítmény. A héten sokat készültünk, videóztunk, hogy ez még egyszer ne forduljon elő” – mondta Fazekas, aki szerint ugyanakkor nem szabad feledni, hogy a lengyel csapatnak is van miből erőt merítenie.

„Kilenc indításgólt kaptunk idegenben, ami az egyetlen esélyük lehet Veszprémben is. Biztosan sokat elemezték a Celje elleni hazai meccsünket, hiszen ott szenvedtünk, és végül csak egy góllal nyertünk” – tette hozzá a kapus.

Fazekas, aki a hétvége védésére vonatkozó elismerésre reagálva elmondta: „Igazából ez nem sok mindent jelent. Sokan gratuláltak, de az a mozdulat nem is volt védésnek nevezhető, egyszerűen csak eltalálták a fejemet” – jelentette ki a kapuvédő.

A kapuvédő elárulta, még kérdéses, szombaton ki fog kezdeni a kapuban, Carlos Ortega vezetőedző ugyanis rendszeresen csak a bemelegítést követően közli a kezdőt, ám határozott céljuk, hogy ezúttal kevesebb gólt kapjanak, mint idegenben.

A veszprémiek rangidős játékosa a nyolcaddöntőn túli folytatásról nem szívesen beszélt. „A final fourt tűztük ki célul, és az biztos, hogy a negyeddöntőben még kevésbé vár ránk könnyű ellenfél, de arról nem szívesen beszélek, hogy ki lenne jó, amíg nem jutunk tovább. Ha pedig így van, kedden úgyis kiderül” – nyilatkozta Fazekas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik